Business Hi-Tech

114 firme, primării şi fiscul au pierdut din falimentul Ultra Pro

02.07.2010, 00:00 161

Pe lângă instituţiile bancare, printre creditorii K Tech UltraPro, cel mai mare retailer IT&C în urmă cu trei ani, al căruifaliment a fost pronunţat luna trecută, se numără şi producători şidistribuitori IT sau instituţii de stat, potrivit datelor publicatede Tribunalul Constanţa, citate de Mediafax.

Printre aceştia se numără Agenţia Naţională de AdministrareFiscală, Direcţia Economică şi de Finanţe Publice Locale Iaşi,direcţiile generale ale Finanţelor Publice Brăila şi Constanţa,precum şi primăriile din Craiova, Arad şi Sector 6 Bucureşti.

Falimentul companiei a fost pronunţat la începutul luniitrecute, după ce a intrat în insolvenţă la sfârşitul lui 2009,având datorii de 28 de milioane de euro la 114 creditori. Companiaurmează să fie dizolvată până în luna octombrie.

Dintre furnizorii de utilităţi, printre creditorii companiei senumără Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti,CEZ Vânzare, Enel Energie, EON Gaz România, precum şiElectrocentrale Deva. Printre distribuitorii IT se numără FlamingoInternaţional şi RHS Company, Tornado Sistems şi ScopComputers.

Cea mai mare datorie a Ultra Pro, de 3,5 mil. euro, este cătreBanca Românească, în baza unui împrumut gajat cu cea mai mare partea bunurilor. Printre celelalte bănci către care compania aredatorii se numără BRD, Bancpost şi BCR.

K Tech Ultra Pro a fost înfiinţată în anul 1997 de Alina şiCristian Fughină. De la începutul problemelor companiei, cei doi nuau făcut nicio declaraţie în presă.

Printre creditori se mai numără şi mallul Armonia Center Arad,Metro şi Cora, dar şi operatorii de telecomunicaţii, precumRomtelecom şi RCS&RDS. O mare parte dintre companiile care aude încasat bani de la K Tech sunt producătorii internaţionali deechipamente hardware şi software precum Asus, GigaByte, FujitsuSiemens Computers, producătorul de memorii informatice Kingston, LGElectronics România, Sony NEC Optiarc Europe, Samsung Electronics,Microsoft, precum şi producătorul român de soluţii antivirusBitDefender.

Compania a avut venituri de 312,86 mil. lei (84,9 mil. euro) în2008. Încasările companiei au fost lovite puternic în primele şaseluni din 2009, ridicându-se la doar 56,04 mil. lei (13,5 mil.euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO