Business Hi-Tech

70 de angajaţi ai Romtelecom cu vechime de peste 30 de ani au plecat din companie şi au primit 1,4 milioane de euro

70 de angajaţi ai Romtelecom cu vechime de peste 30 de...

Autor: Adrian Seceleanu

09.05.2013, 20:00 18576

Romtelecom, unul dintre cei mai mari  furnizori de servicii de comunicaţii de pe piaţa locală, a derulat în primul trimestru din acest an un program de plecări voluntare dedicat angajaţilor cu o vechime de peste 30 de ani în companie, potrivit datelor din raportul grupului elen OTE - acţionarul majoritar, şi a informaţiilor furnizate ZF de operator.

“În primul trimestru al acestui an, compania a derulat o schemă de plecări voluntare adresată persoanelor cu o vechime de peste 30 de ani, de care au beneficiat aproximativ 70 de angajaţi. Aceasta schemă a implicat costurile menţionate în raportul OTE”, au precizat pentru ZF oficialii Romtelecom.

Potrivit raportului financiar al OTE pe primul trimestru costul acestui program a fost de 1,4 milioane de euro. Luând în calcul costurile programului menţionate de OTE şi numărul de angajaţi care au aplicat la această schemă de plecări voluntare rezultă că în medie fiecare angajat Romtelecom a primit 20.000 de euro.

La finele lunii martie, Romtelecom avea 7.330 de angajaţi, cu 166 mai puţini decât în urmă cu un an.

Veniturile Romtelecom din primul trimestru  au fost de 145,5 mil. euro, în scădere cu 9,2%, iar profitul operaţional (EBITDA) a fost de 38,1 mil. euro, în scădere cu 5,7%. Marja EBITDA a Romtelecom a crescut la 26,2% din venituri, faţă de 25,2% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Romtelecom este cel mai mare jucător de pe piaţa de telefonie fixă, şi al doilea jucător de pe piaţa de servicii TV şi de internet prin linii fixe.

Romtelecom a fost fondată în anul 1930, sub numele SART - Societatea Anonimă Română a Telefoanelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO