Business Hi-Tech

Acer: Cu putin noroc, piata de PC-uri se dubleaza in acest an

02.05.2010, 23:04 17

Piata locala de PC-uri se va dubla in acest an revenind lanivelul din 2008, la aproape 1 milion de unitati, sustine BogdanIftemie, directorul de vanzari al Acer, cel mai mare vanzator dePC-uri din Romania.

"Estimarile noastre sunt optimiste. Comparativ cu anul trecut neasteptam la o crestere a pietei, revenirea putand fi pana aproapede nivelul atins in 2008, intr-un scenariu optimist", a declaratIftemie pentru ZF.

Piata PC-urilor din Romania a inregistrat anul trecut o scaderede peste 55% in ceea ce priveste numarul de unitati vandute, lacirca 500.000 de PC-uri. In 2008, piata romaneasca a PC-uriloratinsese un numar de 1,08 milioane unitati vandute, cu o valoare depeste 940 de milioane de dolari.

Potrivit lui Iftemie, Acer a inregistrat o crestere de 150% inprimul trimestru in ceea ce priveste vanzarile de PC-uri fata deaceeasi perioada a anului trecut.

"La inceputul anului 2009, vanzarile noastre au fost mai micifata de estimari, in principal datorita scaderii drastice a pieteisi a stocurilor existente din ultimul trimestru al anuluiprecedent, asa ca poate ar fi potrivit sa luam ca etalonrezultatele din 2008, de care ne apropiem incet si sigur", adeclarat Iftemie, fara a oferi alte detalii.

El a mai spus ca rezultatele se datoreaza produselor din gama,dar si preturilor accesibile. "Utilizatorii romani pun accent dince in ce mai mare pe designul produselor, care, alaturi de garantiacalitatii si caracteristicile tehnice, sunt criterii principale deselectie in achizitionarea unui nou notebook, netbook sau chiardesktop", a argumentat reprezentantul Acer.

Itfemie sustine ca piata locala a depasit socul economic si caacum isi revine "incet, la normal". "Un alt factor important,valabil pentru toti producatorii, este cresterea pietei de IT dinRomania, care are ca efect direct si cresterea vanzarilor noastre",sustine el.

In ceea ce priveste trimestrul al doilea, Iftemie a declarat caacesta se anunta slab din punctul de vedere al vanzarilor.

"Vanzarile sunt putin mai mici decat estimarile facute, dincauza faptului ca, traditional, trimestrul al doilea al oricarui aneste o perioada in care vanzarea de produse IT este mai mica.Totusi, daca vom compara trimestrul acesta cu cel de anul trecut,putem vedea ca exista o crestere usoara, ceea ce inseamna ca sivanzarile noastre se inscriu in trendul ascendent al pieteilocale", a mai spus Iftemie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO