Business Hi-Tech

Active Power Solutions: Proiectele IT sunt in stand-by

06.07.2009, 21:16 177

Compania Active Power Solutions din Cluj-Napoca, furnizor de solutii IT, estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de 2 mil. euro, ceea ce reprezinta o scadere cu 20% fata de anul trecut.

In 2008 vanzarile companiei clujene au ajuns la 2,5 mil. euro, iar in exercitiul financiar din 2007 Active Power Solutions a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 1,1 mil. euro.
„(...) In acest an nu putem miza pe o crestere a afacerilor, fiindca multi dintre clientii nostri au proiectele in stand-by", a declarat pentru ZF Transilvania Catalin Chis, directorul executiv si proprietar al companiei Active Power Solutions. Potrivit reprezentantului companiei clujene, in primele luni ale acestui an Active Power Solutions a inregistrat scaderi de 30%-35% fata de perioada similara de anul trecut, piata de IT devenind mai rece fata de anul 2008. Compania are in prezent 70 de angajati.
Firma clujeana lucreaza pentru companii precum Vodafone, Autodesk, Roxer si IBM. Compania are sediul central in Cluj-Napoca si reprezentante in Braila, Iasi, Brasov, Sibiu, Arad, dar si in alte zone din tara. „Este un moment bun pentru a face achizitii. Dorim ca in acest an sa achizitionam firme mici de IT din Cluj in vederea cresterii propriului business, dar si consolidarii pozitiei companiei noastre pe piata. In acest an am lansat pe piata un nou produs software adresat policlinicilor", a spus directorul executiv al companiei din Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO