Business Hi-Tech

Adrian Tomşa, antreprenorul care negociază achiziţia Telekom Mobile: Avem un plan de dezvoltare pe cinci ani, inclusiv de finanţare

Adrian Tomşa, antreprenorul care negociază achiziţia...

Autor: Adrian Seceleanu

02.02.2024, 00:07 2911

Adrian Tomşa, un antreprenor discret din industria de cablu care a devenit cunoscut în ultimii ani odată cu preluarea Prima TV şi a drepturilor de televizare pentru meciurile din campionatul naţional de fotbal, se declară încrezător că grupul de investitori pe care îl conduce va primi de la autorităţile de la Bucureşti aprobarea pentru achiziţia operatorului de telefonie mobilă Telekom România Mobile (TKRM) de la gigantul german Deutsche Telekom, susţinând că dispune şi de finanţarea, şi de know-how-ul necesare nu doar pentru a finaliza tranzacţia, ci şi pentru a transforma ulterior compania într-un operator cu „una dintre cele mai performante reţele mobile“ de pe piaţa locală.

„Ce pot spune la acest moment, este faptul că toţi cei implicaţi în acest proiect sunt antreprenori şi manageri români şi că întregul capital folosit în tranzacţie este capital autohton. (...) Business Planul nostru pentru următorii 5 ani prevede promovarea şi finanţarea unor strategii şi soluţii îndrăzneţe şi inovatoare”, a declarat Adrian Tomşa într-un interviu pentru ZF.

Adrian Tomşa nu a oferit detalii despre ceilalţi investitori în acest proiect, susţinând însă că Horia Ciorcilă - co-fondator al Băncii Transilvania, compania RCS&RDS şi fondatorul său Zoltan Teszari, partenerii alături de care a încercat în trecut să cumpere compania de cablu UPC, nu sunt implicaţi în achiziţia Telekom România Mobile. „În această fază, West Network Invest şi/sau dl. Ciorcilă nu au vreo implicare în preluarea TKRM. (...) Nici Digi şi nici Dl. Teszari nu se regăsesc printre investitorii care vor prelua TKRM”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO