Business Hi-Tech

Afaceri de 3,2 mil. euro pentru Ingenio Software

11.08.2010, 23:46 1737

Ingenio Software, companie locală specializată în furnizarea deservicii software pentru mediul bancar, cu afaceri de 1,2 milioanede euro în primul semestru, vrea să-şi extindă afacerile cătresectorul public, care să reprezinte în următorul an un sfert dinvânzările companiei, spune Rodica Păvăloaia, directorulfurnizorului de soft. Compania estimează afaceri de 3,2 milioane deeuro în acest an.
Banca Naţională a României este în prezent singurul client dinsectorul public al companiei, spune Păvăloaia, după ce Ingenio acâştigat o licitaţie de 500.000 de euro pentru furnizarea delicenţe Oracle către instituţie.
Ingenio Software are două linii de business, potrivit directoruluifurnizorului de soft. Compania oferă, pe de o parte, mediuluibancar propriile soluţii precum componente de integrare pentrusistemele de creditare de retail, soluţii de finanţare sau sistemeantifraudă şi, pe de altă parte, integrează soluţii ale altorcompanii.
Spre exemplu, Ingenio furnizează Romtelecom, numărul unu pe piaţade telefonie fixă, soluţii CRM (customer relationship management -managementul relaţiei cu clienţii) Oracle şi un portal IBM cătrePetrom, singurul producător de petrol şi gaze din România.
Cei mai mari clienţi din domeniul bancar ai Ingenio sunt BCR,Unicredit, Raiffeisen şi Piraeus Bank. Ingenio Software a fostînfiinţată cu 2005 cu capital românesc. În prezent, compania arecinci acţionari, dintre care trei majoritari. Cea mai mare parte aacţiunilor este deţinută de omul de afaceri Victor Văcaru,respectiv 78%. Ceilalţi doi acţionari majoritari sunt Mihai Marinaşi Rodica Păvăloaia, cu câte 10 procente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO