Business Hi-Tech

Afacerile americanilor de la Adobe au urcat în România cu 34% în 2022, iar numărul mediu de angajaţi a avansat cu 103 persoane

Afacerile americanilor de la Adobe au urcat în România...

Autor: Adrian Seceleanu

30.05.2023, 17:08 78

Gigantul american Adobe, unul dintre cei mai mari producători de software din lume, cunoscut în special pentru aplicaţiile sale de editare foto (Photoshop, Lightroom) şi video (Premiere Pro), care deţine un centru de dezvoltare în România după ce a achiziţionat în urmă cu aproape 20 de ani firma locală Interakt Online, a avut afaceri în creştere pe plan local în 2022, conform datelor din bilanţul depus la Ministerul Finanţelor.

Astfel, compania Adobe Systems România a raportat o creştere a numărului mediu de oameni cu 103 persoane, la 946, şi o cifră de afaceri de 373,8 mil. lei, mai mare cu 34%. Profitul net raportat a fost de 22,2 mil. lei, mai mare cu 26,9% faţă de anul anterior.
Unul dintre fondatorii companiei cumpărate de Adobe în 2006, Alexandru Costin, a emigrat în SUA şi este unul dintre vicepreşedinţii la nivel global ai companiei. Celălalt fondator al Interakt Online, Bogdan Rîpa, lucrează în prezent pentru UiPath.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO