Business Hi-Tech

Afacerile Euroweb au urcat la 5,3 mil. euro la sase luni

20.07.2009, 17:46 21

Furnizorul de servicii de telecomunicatii Euroweb Romania a avut in primul semestru o cifra de afaceri de 22,3 mil. lei (5,29 mil. euro), in crestere cu 4,5% fata de valoarea din acelasi interval din 2008.

Profitul EBITDA (inainte de plata dobanzilor si taxelor, includerea deprecierii si a amortizarii), principalul indicator financiar urmarit de companie, a crescut cu 22% fata de prima jumatate a anului trecut, la 5,4 mil. lei (1,28 mil. euro).

"Rezultatele obtinute coincid cu planificarea facuta inca de la finalul anului trecut, cand estimam crestere pentru anul in curs. Daca dupa primele trei luni inregistram o crestere de 10% a cifrei de afaceri, perioada imediat urmatoare s-a dovedit a fi, conform estimarilor, mai dificila pentru intreg mediul de afaceri, fapt care se reflecta si in rezultatele obtinute", a declarat directorul finaciar al companiei, Denisa Popescu. Cresterea profitului se datoreaza implementarii unui sistem de eficientizare a costurilor.

"Eficientizarea costurilor nu este sinonima cu taierea acestora. Am implementat un sistem informatic care ofera vizibilitate maxima si, de asemenea, am incurajat angajatii sa contribuie la atingerea obiectivului companiei de crestere a EBITDA", a adaugat Popescu.

Anul trecut, Euroweb a obtinut o cifra de afaceri de 44,5 mil. lei (12,08 mil. euro) si un profit EBITDA de 9,4 mil. lei (2,55 mil. euro), iar obiectivul pentru finalul anului este majorarea afacerilor cu 10%.

Actionarul principal al Euroweb Romania este Invitel International, parte a grupului Hungarian Telephone and Cable Corp, cotat la bursa din New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO