Business Hi-Tech

Afacerile francezilor de la Alcatel-Lucent au stagnat în 2015 la 362 mil. lei

Afacerile francezilor de la Alcatel-Lucent au stagnat în...

Autor: Ioana Nita

19.08.2016, 00:05 149
Alcatel-Lucent România, sub­sidiara locală a furnizorului francez de echipamente şi soluţii pentru industria de telecomunicaţii, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri netă de 361,8 milioane lei (echivalentul a 81,4 milioane euro), în stagnare faţă de anul anterior, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe. Profitul net a scăzut cu 17% la 16,8 milioane lei (3,8 milioane euro).

Activitatea Alcatel-Lucent din România este împărţită între centrul de cercetare-dezvoltare în domeniul reţelelor mobile şi fixe şi al aplicaţiilor dedicate pentru clienţi, centrul global de servicii prin intermediul căruia oferă servicii de mentenanţă şi suport pentru reţelele celor mai mari operatori telecom din lume şi un hub global care activează în zona de design şi arhitectură pentru reţele, cât şi în zona de suport pentru reţele. Cele trei centre sunt situate în Timişoara, în Bucureşti grupul francez având biroul de vânzări. De la sfârşitul anului trecut, Alcatel-Lucent şi-a extins operaţiunile din Capitală cu o echipă de 20 de persoane care face parte din centrul global de servicii din Timişoara.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO