Business Hi-Tech

Alina Pătrăhău, iniţiator al proiectului DARA - platformă digitală pentru servicii medicale integrate în cazul copiilor cu boli cronice: Avem nevoie de o finanţare de 100.000 de euro în prezent. În prima fază ne concentrăm pe oncologie pedriatică

Alina Pătrăhău, iniţiator al proiectului DARA: Deja am făcut training pentru echipa de la Marie Curie pentru că urmează să semnăm contractul cu spitalul Marie Curie ca DARA să poată să fie folosită şi pentru copii care se tratează în Marie Curie. Deci se vor adăuga încă cinci medici care vor folosi platforma.

Alina Pătrăhău, iniţiator al proiectului DARA: Deja am făcut training pentru echipa de la Marie Curie pentru că urmează să semnăm contractul cu spitalul Marie Curie ca DARA să poată să fie folosită şi pentru copii care se tratează în Marie Curie. Deci se vor adăuga încă cinci medici care vor folosi platforma.

Autor: Ioana Nita

31.10.2023, 09:00 380

♦ „Colaborăm deja cu Institutul Oncologic Bucureşti şi cu Spitalul Judeţean Constanţa şi avem înscrise 150 de dosare medicale în platformă.“

Toţi copiii din România care suferă de cancer sunt trataţi doar în spitale publice de circa 50 de medici de oncologie pediatrică la nivelul întregii ţări, copiii care nu locuiesc în oraşele mari care au centre de oncologie pedriatică fiind nevoiţi să parcurgă sute de kilometri pentru tratament, analize, investigaţii sau îngrijiri paliative. O platformă IT ar putea fi însă soluţia care să ajute atât medicii, cât şi familiile copiilor bolnavi de cancer în lupta cu boala printr-o organizare şi o colaborare mai strânsă între doctori de diferite specialităţi la distanţă. Mai exact, un medic oncolog din secţia de pediatrie din cadrul Institutului Oncologic Bucureşti (IOB) ar putea face recomandările de specialitate necesare pentru monitorizarea unui copil cu cancer din alt judeţ unde nu există secţie de oncologie pedriatică printr-o platformă digitală în care să existe tot dosarul medical al pacientului, susţine Alina Pătrahău, iniţiator al proiectului DARA.

„În România sunt 13 centre de oncologie pediatrică, iar din acestea doar 6 sunt secţii centrale în 4 judeţe din cele 42 judeţe pe care le are România. Iar copiii sunt din toate celelalte judeţe, unii dintre ei fiind nevoiţi să parcurgă sute de kilometri pentru a ajunge la spital şi unele dintre intervenţii, adică recoltările de analize, părţi din tratament, se pot face şi în spitalul din oraşul lor, cu recomandarea medicilor de la Bucureşti sau din centrul în care sunt trataţi. Însă cum ar fi să ai o platformă în care să inviţi un medic pediatru dintr-un spital, dintr-un judeţ în care nu există oncologie pediatrică, să-i dai recomandările şi acel medic să se simtă în siguranţă, că întruneşte recomandările unui medic experimentat, ale unui medic specialist oncolog pediatru şi că face echipă cu acesta tocmai pentru a limita aceste drumuri şi parcurgerea acestor kilometri de către părinţi şi copii?“, a declarat Alina Pătrahău.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO