Business Hi-Tech

Ambasada României în SUA şi acceleratorul InnovX-BCR organizează în Washington "Romanian Start-Up Days", eveniment la care vor participa câteva zeci de companii din România, plus investitori şi oficiali americani

Ambasada României în SUA şi acceleratorul InnovX-BCR...

Autor: Adrian Seceleanu

02.05.2023, 14:40 256

Ambasada României în SUA, alături de acceleratorul InnovX-BCR vor organiza vineri, 5 mai 2023, la Washington DC, un eveniment dedicat promovării companiilor româneşti în SUA şi dezvoltării relaţiilor cu fonduri de investiţii, investitori privaţi şi potenţiali clienţi.

„Iniţiativa, dedicată relaţiilor şi interacţiunii dintre companiile româneşti şi oficialii americani, EDO, private equity şi investitori, este menită să prezinte cel mai bun ecosistem antreprenorial românesc. La eveniment vor lua parte de asemenea reprezentanţi ai Camerei de Comerţ a Statelor Unite, Departamentului Comerţului şi Departamentului de Stat.
Romanian Start-Up Days va oferi start-up-urilor şi companiilor oportunitatea de a-şi prezenta ideile şi produsele unui public divers de investitori, lideri din industrie şi potenţiali parteneri. Evenimentul - primul dintr-o serie care îşi propune să promoveze talentul românesc în materie de afaceri de succes - va include prezentări, workshop-uri şi sesiuni de networking concepute pentru a ajuta startup-urile să câştige vizibilitate şi să stabilească conexiuni pe piaţa din SUA. Cele 40 de companii care participă la Romanian Start-Up Days reprezintă o gamă largă de industrii, domenii precum tehnologie, sănătate, energie regenerabilă, comerţ electronic şi bancar. Fiecare companie a fost selectată cu atenţie pentru potenţialul de a reprezenta industriile respective şi de a avea un impact pozitiv asupra societăţii”, conform datelor transmise de Ambasada României.

“Credem că ecosistemul românesc de start-up-uri are un potenţial enorm şi suntem încântaţi că putem sprijini aceste companii printr-un eveniment de networking de care acestea au nevoie pentru a reuşi. Romanian Start-Up Days reprezintă o oportunitate unică pentru aceste companii tinere şi inovatoare de a-şi prezenta ideile şi produsele unui public global”, a declarat Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA. „Suntem încântaţi să lucrăm cu Departamentul Comerţului prin intermediul SelectUSA, să aducem aceste companii la Washington DC şi să le conectăm cu potenţiali parteneri şi investitori.”

Organizarea evenimentului face parte din efortul InnovX-BCR de a susţine antreprenorii locali, şi vine în comtextul în care o delegaţie de start-up-uri din România, „absolvente” ale programului InnovX-BCR, sunt susţinute să participe săptămâna aceasta la SelectUSA, cel mai mare eveniment dedicat investiţiilor străine directe din Statele Unite, a precizat pentru ZF Ana Creţu, start-up programs coordinator, BCR şi cofondator al InnovX-BCR.

„InnovX-BCR susţine antreprenorii de tehnologie de mai bine de 4 ani de zile prin educaţie şi ancore concrete de scalare, iar participarea la evenimente globale, precum summit-ul Select USA, reprezintă recunoaşterea celor mai buni antreprenori care au fost premiaţi la Demo Days sau care au atras investiţii semnificative. Este pentru a treia oară când 10 start-upuri din InnovX-BCR ajung în Statele Unite ale Americii, iar anul acesta suntem cea mai mare delegaţie din România aparţinând acceleratorului prezentă la Select USA, dar şi din Europa dacă luăm în considerare întreaga delegaţie românească. Suntem mândri că avem companii pregătite temeinic să vândă brand românesc peste graniţă, iar în zilele următoare reprezentanţii acestora vor avea numeroase oportunităţi de networking, pitching şi întâlniri cu investitori şi reprezentanţi locali, toate reprezentând în esenţa şanse reale de scalare a afacerilor lor în această piaţă. De asemenea, România are un Parteneriat Strategic cu SUA de peste 25 de ani iar componenta economică şi de inovaţie devine din ce în ce mai puternică. Vom vedea în anii ce vin mulţi investitori americani interesaţi de România aşa cum vom vedea din ce în ce mai multe start-up-uri gata să investească şi să se extindă peste ocean şi global.”

Parteneriatul cu Ambasada României în SUA vizează şi facilitarea contactelor între investitori şi antreprenori, a precizat pentru ZF Ionuţ Stanimir, director de marketing şi comunicare al BCR. „SUA este o platformă pentru globalizare şi inovaţie. De aceea am lansat la rândul nostru un parteneriat între BCR şi Ambasada României în SUA prin care să facilităm cât mai rapid şi mai intens contactul între investitori şi antreprenori.
Scopul este în primul rând creştem vizibilitatea companiilor de tehnologie româneşti în mediul antreprenorial din Statele Unite. În acelaşi timp vom urmări colaborările strategice la nivel de Cercetare şi Dezvoltare, politici publice de susţinere a mediului antreprenorial, participarea la proiecte şi iniţiative globale care atacă problemele pregnante ale lumii de astăzi. Accelerăm într-un cuvânt însăşi strategia de accelerare a start-upurilor româneşti.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO