Business Hi-Tech

Amber Studio a primit un ajutor de stat de 2,7 mil. euro şi va crea 120 de locuri de muncă, majoritatea în Botoşani. Dezvoltatorul de jocuri se uită să îşi dezvolte businessul şi către alte zone din ţară, cum ar fi Craiova

Amber Studio a primit un ajutor de stat de 2,7 mil. euro...

Autor: Miruna Diaconu

02.03.2023, 00:07 4064

Amber Studio, dezvoltatorul român de jocuri video, a primit un ajutor de stat de 2,7 milioane euro prin schema HG 322/2017, prin care îşi va finanţa un proiect în valoare de 4,6 milioane euro. Amber Studio vrea să îşi dezvolte biroul din Botoşani, dar se uită şi către alte zone din ţară, precum Craiova.

„În urma acestui proiect vor fi create 120 de locuri de muncă, majoritatea în Botoşani, dar ne uităm şi spre alte zone cu potenţial, cum ar fi Craiova. Locurile de muncă create vizează în primul rând Quality Assurance – diferite discipline de testare a jocurilor video”, spuneTudor Postolache, head of operations Amber.

Prin crearea celor 120 de locuri de muncă, reprezentanţii companiei sunt de părere că pot dezvolta noi jocuri video care să se adreseze pieţei globale.

Înfiinţată în 2013 în Bucureşti, Amber este o agenţie creativă structurată ca o reţea de studiouri cu specializări diferite, oferind o gamă largă de soluţii de dezvoltare de jocuri video. Compania are birouri în Bucureşti, Botoşani, Guadalajara, Montreal, Kiev, Varşovia, San Francisco şi Los Angeles.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO