Business Hi-Tech

AMD continuă atacul pe piaţa centrelor de date cu o premieră pe segmentul plăcilor grafice

Lisa Su, CEO-ul AMD:  Piaţa centrelor de date are un potenţial uriaş de dezvoltare, iar obiectivul nostru este să rezolvăm cele mai mari probleme din lume, pentru care este nevoie de procesoare cu putere de calcul foarte mare şi de procesoare grafice performante.

Lisa Su, CEO-ul AMD: Piaţa centrelor de date are un potenţial uriaş de dezvoltare, iar obiectivul nostru este să rezolvăm cele mai mari probleme din lume, pentru care este nevoie de procesoare cu putere de calcul foarte mare şi de procesoare grafice performante.

Autor: Ioana Nita

07.11.2018, 09:38 414
Advanced Micro Devices (AMD), compania americană specializată în producerea de semiconductoare pentru o serie de echipamente IT, a lansat primele plăci grafice din lume cu o tehnologie pe 7 nanometri (nm) dedicate centrelor de date.

Miniaturizarea plăcilor grafice este importantă pentru că acestea pot găzdui mai mulţi tranzistori într-un procesor pe o suprafaţă mai mică, însă cu acelaşi necesar de energie, fără a genera astfel mai multă căldură. Astfel, plăcile grafice AMD pe 7 nm sunt de peste 1,25 ori mai performante la aceeaşi energie (mai multă putere per watt), folosind cu 50% mai puţină energie la aceeaşi frecvenţă, conform companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO