Business Hi-Tech

Angajaţii Amazon din Germania, Polonia şi Spania au făcut grevă în ziua cu cele mai mari reduceri

Angajaţii Amazon din Germania, Polonia şi Spania au...

Autor: Ioana Nita

18.07.2018, 00:01 418

Mii de angajaţi ai Amazon care lucrează în depozitele gigantului american din Germania, Spania şi Polonia au intrat ieri în grevă, chiar în ziua în care retailerul online desfăşoară cea mai mare campanie de reduceri din an, scrie Reuters.

Sindicatul Verdi a anunţat că angajaţii Amazon din Germania fac grevă o zi pentru a-şi cere drepturile cu privire la asigurarea condiţiilor de muncă sănătoase din unităţile celui mare mare retailer online din lume.

„Mesajul este clar - în timp ce giganţii online devin bogaţi, ei economisesc bani pe sănătatea angajaţilor”, a punctat Stefanie Nutzenberger, responsabilul Verdi pentru sectorul de retail. Greva de o zi de la cele şase unităţi Amazon din Germania a coincis cu promoţia Prime Day. Angajaţii Amazon din Spania se află de asemenea în grevă pentru trei zile.

Reprezentanţii Amazon au menţionat că nu se aşteaptă ca greva să aibă impact asupra livrărilor comenzilor „Prime Day”, în condiţiile în care ei estimau ca doar o parte din cei 12.000 de angajaţi pe care îi au în Germania să intre în grevă.

De asemenea, ei au precizat că aceştia au condiţii de muncă bune, fiind plătiţi cu 12,22 euro (14,31 dolari) pe lună sau mai mult, după primele două luni de lucru. Germania este a doua cea mai mare piaţă pentru Amazon după SUA. Anul trecut vânzările nete de pe piaţa germană au crescut cu 20% la 17 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 9,5% din veniturile totale ale gigantului online, conform raportului anual al companiei. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO