Business Hi-Tech

Antreprenorii sibieni de la Smart Bill au câştigat un grant european de 600.000 de euro pentru cercetare

Antreprenorii sibieni de la Smart Bill au câştigat un...

Autor: Ioana Matei

08.05.2017, 00:05 688

Furnizorul de servicii de facturare Intelligent IT, care acţionează pe piaţă sub brandul Smart Bill, a câştigat recent un grant european de cercetare de 600.000 de euro, potrivit lui Radu Hasan, CEO-ul companiei. „Este o axă pe fonduri europene pe cercetare-inovare; astfel că toţi banii vor merge în cercetare. Ne vom axa pe direcţia de inteligenţă artificială pentru a face Smart Bill cu adevărat smart”, explică Hasan. Pentru aceasta, compania va realiza un parteneriat cu două universităţi cu profil tehnic de pe piaţa locală. Fondatorii Smart Bill spun că au primit deja oferte în acest sens, dar încă nu au ales universităţile cu care vor colabora.

Radu Hasan spune că pentru perioada următoare nu şi-au propus să atragă şi alte investiţii.

Compania a anunţat recent şi lansarea Smart Bill Conta, prima aplicaţie de contabilitate online care face legătura în timp real între antreprenori şi experţii contabili, potrivit reprezentanţilor companiei. În dezvoltarea acesteia a fost direcţionată o parte din investiţia de 1 milion de euro primtă din partea fondurilor de investiţii Catalyst România şi Gecad Group, care au preluat printr-o operaţiune de majorare de capital peste 30% din acţiunile firmei. Potrivit lui Hasan, o parte din investiţie a fost direcţionată spre dezvoltarea unei aplicaţii care să simplifice activităţile contabile ale unei firme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO