Business Hi-Tech

Anunţ la evenimentul Google I/O: Chatbotul cu AI Google Bard va "învăţa" şi limba română. Google a ridicat şi restricţiile de acces pentru versiunea în limba engleză

Autor: Adrian Seceleanu

10.05.2023, 22:55 239

Gigantul american Google va lansa chatbotul bazat pe inteligenţă artificială Google Bard şi în limba română, alături de alte 39 de limbi, a anunţat Sissie Hsiao, vicepreşedinte al Google în cadrul evenimentului Google I/O, care are loc în Mountain View. 

"Adăugarea responsabilă a unor noi limbi în care se poate conversa cu Bard necesită o muncă susţinută pentru a avea un serviciu de calitate şi care percepe corect nuanţele din limbaj", a spus Hsiao. Ea nu a menţionat expres limba română, dar aceasta era listată pe ecran în momentul anunţului alături de altele precum maghiara.
 
Hsiao nu a spus când se va întâmpla acest lucru ci doar că va fi în "curând".
Până atunci Google Bard a devenit disponibil în 180 de ţări, dar numai în limba engleză. Chabotul OpenAI este disponibil şi în limba română.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO