Business Hi-Tech

Aplicaţia care-i cuplează pe cei care vor relaţii pasagere şi fără complicaţii se listează la bursă. Un mogul media american de 73 de ani vrea să strângă 100 mil. de dolari

Aplicaţia care-i cuplează pe cei care vor relaţii...

Autor: CătăIina Apostoiu

18.10.2015, 16:00 2276

Unul dintre cei mai mari moguli media din lume, Barry Diller, vrea să listeze pe bursă compania mamă-Match Group a diviziilor de dating online Tinder, Match.com şi OKCupid care fac furori pe net. 

Tinder este cea mai cunoscută aplicaţie pentru cei care vor relaţii pasagere şi fără complicaţii.

Match Group, care susţine că are misiunea de a “spori conectivitatea romantică la nivel mondial”, încearcă să intre astfel în graţiile investitorilor, scrie Financial Times.

Barry Diller intenţionează să listeze până la 20% din acţiunile Match Group în cadrul ofertei publice de vânzare de acţiuni(IPO), care este aşteptată să se încheie până la sfârşitul acestui an.

Potrivit documentelor depuse în vederea IPO-ului, Match îşi propune să atragă până la 100 de milioane de dolari. O parte din fondurile atrase urmează a fi folosită pentru plata datoriei şi acordarea de dividende către IAC, compania prin care operează  Barry Diller, potrivit Match.

În condiţiile în care baza totală de utilizatori a grupului a crescut la 59 milioane de utilizatori activi pe lună, brandurile acestuia au devenit din ce în ce mai dependente de activitatea de pe device-urile mobile.

Rămâne de văzut dacă Match va reuşi să câştige inimile şi resursele investitorilor în condiţiile în care grupul îşi lansează oferta într-un moment în care investitorii sunt din ce în ce mai prudenţi pe fondul incertitudinilor economice la nivel mondial.

Barry Diller este unul dintre cei mai cunoscuţi media din lume şi deşi are 73 de ani, averea lui este legată de investiţiile în internet făcute în ultimii 20 de ani. El este căsătorit cu creatoarea de modă Diane von Fürstenberg. Averea lui să ridică în jurul a 2,5 miliarde de dolari, conform Forbes.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO