Business Hi-Tech

Apple dezvoltă un model de televizor cu ecran mare împreună cu furnizorii din Asia

Apple dezvoltă un model de televizor cu ecran mare...

Autor: Mediafax

12.12.2012, 13:12 1504

Apple lucrează cu furnizori de componente din Asia pentru a testa mai multe design-uri pentru un televizor cu ecran mare şi înaltă rezoluţie, au declarat surse apropiate situaţiei pentru cotidianul american Wall Street Journal.

Hon Hai Precision Industry, companie care asamblează iPhone şi iPad pentru Apple, colaborează cu Sharp la design-ul noului televizor, au spus două surse.

"Formal nu este încă un proiect. Se află încă în primele faze de teste", a spus una din surse.

Apple, care testează în permanenţă cu furnizorii noi design-uri, a încercat diferite prototipuri de televizoare în ultimii ani. Compania de obicei testează şi dezvoltă produsele intern înainte de a le prezenta furnizorilor externi.

Intrarea Apple pe piaţa televizoarelor ar intensifica concurenţa cu unii dintre cei mai mari furnizori ai companiei, precum Samsung. Grupul sud-coreean este un furnizor cheie de componente pentru Apple şi cel mai mare producător de televizoare la nivel global, după livrări.

"Potenţialul acestor televizoare de a izola consumatorul va determina companiile să acorde în continuare atenţie acestei zone. Chiar dacă bătălia este abia la început pe acest front, considerăm că are potenţialul de a întări poziţia actualilor câştigători, precum Apple, sau de a perturba din nou piaţa", se arată într-un raport Goldman Sachs.

Apple ar putea decide să nu dezvolte un televizor cu ecran mare, iar modul în care un astfel de dispozitiv s-ar integra în strategia companiei pe segmentul TV rămâne neclar.

Într-un interviu recent, directorul general al Apple, Tim Cook, a sugerat că interesul Apple pentru televizoare a evoluat dincolo de statutul de "hobby".

"Este o zonă de interes intens. Nu pot spune mai mult de atât", a afirmat Cook pentru NBC News.

Chiar dacă iPhone şi iPad înregistrează vânzări foarte bune, acţionarii Apple consideră că segmentul TV ar putea fi unul dintre următoarele motoare ale afacerilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO