Business Hi-Tech

Apple plănuieşte să vândă 25 de milioane de iPhone 5 în 2011

Apple plănuieşte să vândă 25 de milioane de iPhone 5 în 2011

Autor: Adrian Voicu

06.07.2011, 20:12 1141

Apple are planuri mari pentru următoarea iteraţie a telefonuluide succes iPhone, aşteptându-se să vândă 25 de milioane de unităţipână la sfârşitul acestui an, conform Wall Street Journal.

Publicaţia care are ca surse companiile producătoare decomponente pentru Apple menţionează că noile iPhone 5 vor fiproduse de cel mai mare contractant al Apple, compania taiwanezăHon Hai.

Printre noutăţile menţionate de surse cu privire la tehnologiileimplementate în noul telefon de la Apple se numără şi o cameră de 8megapixeli, şi un design mai subţire. De asemenea, cipul folosit detelefon va fi produs de Qualcomm şi nu de InfineonTechnologies.

Una dintre surse a indicat ţinta de vânzări a Apple, declarândpentru WSJ că "Estimările de vânzări ale Apple pentru noul iPhonesunt destul de agresive. Ni s-a spus să ne pregătim să ajutămcompania să atingă ţinta de 25 de milioane de unităţi până lasfârşitul anului. Volumul iniţial de producţie va fi de câtevamilioane de unităţi... ni s-a spus să livrăm componentele către HonHai în august".

Cele mai recente zvonuri indică o posibilă dată de lansare înluna septembrie. Printre speculaţii se mai numără şi posibilitateaca Apple să pregătească de fapt lansarea a mai multor modele iPhonela momentul respectiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO