Business Hi-Tech

Arobs a primit de la Ministerul Comunicatiilor 28.000 de euro pentru dezvoltarea unei aplicatii de trafic

01.06.2010, 23:03 65

Arobs Transilvania Software, producator si furnizor local deaplicatii informatice, a castigat o finantare de 28.000 de euro(117.825 lei) de la Ministerul Comunicatiilor si SocietatiiInformationale (MCSI) pentru dezvoltarea unei aplicatii care saevidentieze blocajele in trafic.

TrafficInfo este un proiect al companiei clujene ArobsTransilvania Software, cofinantat de catre MCSI prin programul"Economia bazata pe cunoastere", program initiat de GuvernulRomaniei, cu sprijinul Bancii Mondiale, sub coordonarea MinisterulComunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in perioada2006-2010.

"Valoarea eligibila acordata proiectului noastru prin programuldesfasurat de Ministerul Comunicatiilor este de aproximativ 118.000de lei, reprezentand 75% din costul total eligibil estimat alproiectului. TrafficInfo va fi un serviciu gratuit destinatpopulatiei in vederea eficientizarii transportului rutier inRomania, iar implementarea aplicatiei va dura pana in lunaseptembrie a acestui an", a declarat pentru ZF Transilvania VoicuOprean, director general Arobs Transilvania Software.

Potrivit reprezentantilor companiei clujene, prin intermediulsite-ului "www.traficok.ro", soferii si administratorii de flotavor fi anuntati despre blocajele din trafic, drumurile pe carecirculatia este ingreunata din cauza accidentelor rutiere sau aconditiilor meteo nefavorabile, starea proasta a drumurilor,lucrarile de modernizare care se deruleaza in toate zonele tarii.Informatiile vor fi actualizate permanent de ajutorul unei "flote"de peste 6.000 de masini dotate cu GPS.

Arobs mizeaza in acest an pe un avans al vanzarilor cu 10%-15%fata de anul 2009, cand afacerile companiei din Cluj au ajuns la6,5 mil. euro. Anul trecut, Arobs a inregistrat o crestere a cifreide afaceri cu 10% fata de anul precedent.

Compania clujeana activeaza pe trei segmente de businessdiferite (distributia sistemelor de navigatie, aplicatii softwarepentru piata interna si solutii software pentru piata externa).Potrivit reprezentantilor companiei Arobs, numarul clientilor careachizitioneaza solutiile software TrackGPS (monitorizare auto silocalizare prin GPS) si OptimallSFA (automatizarea vanzarilor) estein continuare in crestere. Pentru aplicatia software TrackGPScompania are in portofoliu in prezent peste 450 de clienti, fiindmonitorizate circa 6.000 de masini. Printre clientii Arobs sunt sicompaniile Pan Petrol, RCS&RDS, Betty Ice, ELIT Romania,American Restaurant Systems, Deme Macarale, Soceram, Neigurard,Optimedia.

Pe partea de distributie sisteme de navigatie si smartphone-uriclientii Arobs sunt retelele de retail Altex, Domo, Cora,Carrefour, Media Galaxy, Germanos, Auchan si magazine online eMag,Elanco, Say, Cel. Numarul de salariati ai companiei este de 190 depersoane (angajati permanenti si colaboratori interni si externi),cu 16% mai multi decat la inceputul anului 2009.

Compania Arobs Transilvania Software a fost infiintata in anul1998, avand ca principal obiect de activitate dezvoltareaaplicatiilor software de outsourcing. Actionarul principal alfirmei este directorul general, Voicu Oprean, cu 90% din titluri.Din 2006 grupul finlandez Hotelzon, este coactionar minoritar alfirmei clujene, prin achizitionarea unui pachet de 10% din actiuni.Compania are sediul central in Cluj-Napoca si birouri regionaleoperationale in Bucuresti, Iasi si Timisoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO