Business Hi-Tech

Arobs: Vanzarile de hardware isi revin greu, dar mobilele si softul avanseaza rapid

Arobs: Vanzarile de hardware isi revin greu, dar mobilele si softul avanseaza rapid

Voicu Oprean, director general al Arobs: Ne bazam pe o revenire a pietei IT&C incepand din a doua parte a anului

01.03.2010, 23:05 29

Arobs Transilvania Software, producator si furnizor local deaplicatii informatice, mizeaza in acest an pe un avans alvanzarilor cu 10%-15% fata de anul 2009, cand afacerile companieidin Cluj au ajuns la 6,5 mil. euro. Anul trecut, Arobs ainregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 10% fata de anulprecedent.

"Ne bazam pe o revenire a pietei IT&C incepand din a douaparte a anului, in conditiile in care companiile din domeniul ITvor incerca sa-si reduca decalajele inregistrate anul trecut.Segmentul vanzarilor hardware, cel mai afectat de criza, isi vareveni cel mai greu, in schimb terminalele mobile si aplicatiilesoftware dedicate acestora vor inregistra o crestere mult mairapida in urmatoarea perioada", a declarat pentru ZF TransilvaniaVoicu Oprean, director general al Arobs Transilvania Software.

Compania clujeana activeaza pe trei segmente de businessdiferite (distributia sistemelor de navigatie, aplicatii softwarepentru piata interna si solutii software pentru piata externa).Potrivit reprezentantilor companiei Arobs, numarul clientilor careachizitioneaza solutiile software TrackGPS (monitorizare auto silocalizare prin GPS) si OptimallSFA (automatizarea vanzarilor) estein continuare in crestere. Pentru aplicatia software TrackGPScompania are in portofoliu in prezent peste 450 de clienti, fiindmonitorizate circa 6.000 de masini. Printre clientii Arobs sunt sicompaniile Pan Petrol, RCS&RDS, Betty Ice, ELIT Romania,American Restaurant Systems, Deme Macarale, Soceram, Optimedia.

Pe partea de distributie sisteme de navigatie si smartphone-uriclientii Arobs sunt retelele de retail Altex, Domo, Cora,Carrefour, Media Galaxy, Germanos, Auchan si magazine online eMag,Elanco, Say, Cel.

"Diviziile care se ocupa de dezvoltarea solutiilor softwarepentru clientii externi au inregistrat cresteri in 2009, un exempluin acest sens fiind explozia de terminale mobile si cererea tot maimare de aplicatii dezvoltate pentru acestea. Cresterea cifrei deafaceri pe acest segment va fi sustinuta in acest an si de uneleproiecte noi in derulare, precum solutia de gestiune pentrudepozite Warehouse Management Solution", a spus Oprean.

In ceea ce priveste distributia de sisteme de navigatie, Arobs ainregistat per totalul anului trecut o scadere a vanzarilor fata deanul precedent.

"Outsourcing-ul continua sa joace un rol esential, la fel ca siin anii precedenti, Romania va continua sa fie una dintre tarileimportante din punct de vedere al outsourcing-ului. Ne vomconcentra si in acest an pe dezvoltarea propriilor solutii softwarepentru piata romaneasca si cea externa, aplicatii destinate inspecial automatizarii fortei de vanzari si monitorizarii parcurilorauto prin GPS/GPRS", a afirmat directorul general al ArobsTransilvania Software.

Potrivit conducerii Arobs, strategia de dezvoltare a companieipentru perioada urmatoare prevede cresterea ponderii proiectelorrealizate pentru piata interna, dar si pastrarea unui echilibru cupiata externa in ceea ce priveste serviciile de outsourcingprestate. In prezent numarul de salariati ai companiei este de 190de persoane (angajati permanenti si colaboratori interni siexterni), cu 16% mai multi decat la inceputul anului 2009.

Compania Arobs Transilvania Software a fost infiintata in anul1998, iar actionarul principal este directorul general, VoicuOprean, cu 90% din titluri. Compania are sediul central inCluj-Napoca si birouri regionale operationale in Bucuresti, Iasi siTimisoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO