Business Hi-Tech

Astral si-a dat site-urile pe mana Boom.ro

08.03.2005, 00:00 70

Agentia de publicitate online Boom.ro, detinuta de fondul american de investitii NetBridge Investments, a obtinut drepturi exclusive de gestionare a celor mai mari site-uri din Internetul romanesc: portalul Kappa.ro, serviciile de e-mail gratuit K.ro si Email.ro, precum si portalul Turism.ro, detinute de Astral Telecom.


Termenii contractului nu au fost facuti publici, insa in general in astfel de cazuri agentia obtine un procent serios din incasarile realizate prin reclamele afisate pe site-uri.


Portalul Kappa.ro inregistreaza aproximativ 13,2% din numarul total de vizitatori de pe site-urile romanesti, conform statisticilor Trafic.ro. In luna februarie, peste un milion de romani au vizitat paginile Kappa.ro. La fel, serviciile de e-mail gratuit online Email.ro si K.ro insumeaza un milion de conturi de email, fiind cele mai des utilizate din Romania.


In portofoliul Boom.ro intra acum peste 100 din cele mai vizitate site-uri romanesti, pentru care detine exclusivitate. Printre acestea se numara si portalul Home.ro al RDS/RCS, Imobiliare.ro, Apropo.ro si altele.


In luna februarie 2005, pe site-urile din reteaua Boom.ro au rulat 70 de campanii de promovare online, ale caror bannere au fost vazute de 2,7 milioane de romani, sustin oficialii companiei. Printre advertiserii care au rulat campanii publicitare online prin Boom.ro se numara: HP, Connex, Orange, Zapp, KLM, Renault, ING, Procter & Gamble si altii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO