Business Hi-Tech

Atac la monopolul băncilor - Germanos vrea să vândă produse financiare

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

17.01.2011, 18:20 89

Compania Ernst & Young va audita situaţiile financiare aleretailerului GSM Germanos pe anul 2010, potrivit unei documentpublicat în Monitorul Oficial de compania deţinută de operatorul detelefonie mobilă Cosmote. Ernst & Young înlocuieşte companiaIramtas Serv, care auditase situaţiile financiare anterioare,potrivit sursei citate.

Decizia a fost luată într-o adunare a acţionarilor Germanos carea avut loc în luna iulie 2010 şi care a fost publicată în aceastăsăptămână în Monitorul Oficial.

Germanos, cel mai mare retailer GSM de pe piaţă, a avut în 2009o cifră de afaceri de 109,2 mil. euro potrivit datelor de laRegistrul Comerţului.

Potrivit unei alte decizii a acţionarilor Germanos, luată, deasemenea, în iulie 2010, retailerul îşi va adăuga la obiectul deactivitate şi furnizarea de servicii auxiliare intermedierilorfinanciare, exclusiv activităţi de asigurări şi fonduri de pensii.Astfel, potrivit datelor din Monitorul Oficial, compania va realizaactivităţi precum: promovarea produselor instituţiilor financiare,acordarea de servicii de asistenţă/consultanţă către utilizatoriifinali cu privire la produsele instituţiilor financiare,verificarea şi colectarea documentelor în vederea întocmiriidosarelor pentru produsele instituţiilor financiare, înregistrareadatelor utilizatorilor finali în sistemele / aplicaţiile ITaparţinând instituţiilor financiare în vederea obţinerii deinformaţii cu privire la eligibilitatea utilizatorilor finali.

Compania Germanos este coordonată de directorul executiv alCosmote România, Stefanos Theocharopoulos. Cosmote este numărultrei pe piaţa locală de telefonie mobilă, după Orange şiVodafone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO