Business Hi-Tech

Beckers, CEO al Telekom: 90% din operatorii care ne folosesc infrastructura din Bucureşti o fac ilegal

Nikolai Beckers, CEO al Telekom

Nikolai Beckers, CEO al Telekom

Autor: Adrian Seceleanu

15.01.2015, 00:06 1556

Grupul Telekom România, cel mai mare furnizor de servicii de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, a descoperit, în urma unui audit demarat la finele anului trecut, că 90% din operatorii de comunicaţii care îi utilizează infrastructura din Bucureşti o fac ilegal, fără un contract.

„În urma auditului derulat în Bucureşti am descoperit numeroase cazuri în care alte companii folosesc infrastructura noastră de stâlpi fără a fi semnat un contract cu noi. 90% din infrastructura Telekom din Bucureşti este utilizată ilegal”, a declarat Beckers pentru ZF. El nu a oferit detalii despre câţi stâlpi este vorba, câţi operatori ar fi în această situaţie şi care este numele acestora.

În acest moment, grupul a demarat discuţii cu operatorii găsiţi în această situaţie cu ţinta de a semna contracte prin care infrastructura să fie utilizată legal. „Acum ne aflăm în faza în care îi abordăm pe aceşti operatori. Suntem deschişi să partajăm infrastructura, dar pe baza unor parteneriate reale, bazate pe contracte la tarife rezonabile pentru chirie. Cea mai mare parte a operatorilor contactaţi au răspuns pozitiv cererilor noastre. Vom lua toate măsurile necesare pentru ca infrastructura noastră să fie utilizată în acord cu legile”, a spus Beckers.

Şeful companiei Telekom România a adăugat că grupul va realiza acest audit la nivelul întregii ţări, în contextul în care Autoritatea de reglementare în comunicaţii a solicitat o situaţie la zi a reţelelor pentru a întocmi o hartă naţională a acoperirii cu serviciile de telecomunicaţii. „Auditul a fost realizat întâi în Bucureşti şi va continua în întreaga ţară.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO