Business Hi-Tech

Belgienii de la Amplexor: Am venit în România pentru că găsim mai mulţi studenţi la IT

Belgienii de la Amplexor: Am venit în România pentru că găsim mai mulţi studenţi la IT

Foto Shutterstock

Autor: Laurentiu Cotu

01.02.2013, 00:03 989

Furnizorul belgian de soluţii de enterprise content management Amplexor România, cu clienţi precum Comisia Europeană sau Loteria Naţională belgiană, a deschis un birou în Cluj-Napoca, unde intenţionează să angajeze în jur de 15 oameni până la finalul anului.

Biroul belgienilor din Cluj a devenit funcţional începând din această lună, conform conducerii companiei Amplexor România. Toţi angajaţii biroului Amplexor din Cluj vor urma un stagiu de training în cadrul companiei-mamă, din Belgia, unde se vor familiariza cu modul de lucru şi cu practicile în domeniul Drupal.

"Planul este ca filiala Amplexor din Cluj să ajungă la 10-15 angajaţi până la finalul acestui an. Vrem să dezvoltăm divizia din România pentru a oferi suport eficient activităţilor Amplexor Belgia", a declarat Ovidiu Negrean, country manager Amplexor România.

"Găsirea de suficiente persoane potrivite pentru a umple poziţiile deschise este o problemă comună în sectorul IT belgian. Amplexor nu a rămas neafectată de această problemă, astfel că este greu să recrutăm suficient pentru a susţine creşterea. În România sunt mult mai mulţi studenţi specializaţi în IT decât în Belgia", a declarat Eric Pieters, CEO al Amplexor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO