Business Hi-Tech

BenQ: Vânzările locale de proiectoare au depăşit 20.000 de unităţi în 2015

BenQ: Vânzările locale de proiectoare au depăşit...

Autor: Ioana Nita

Anul trecut s-au vândut pe plan local peste 20.000 de proiectoare, cu 19% mai mult faţă de 2014, în principal datorită creşterii vânzărilor pe segmentul educaţional şi către companii, potrivit datelor citate de producătorul taiwanez de videoproiectoare BenQ, lider pe piaţa de profil din România. „Pe segmentul videoproiectoarelor, piaţa a crescut cu 50% în ultimul trimestru şi cu 19% pe întreg anul 2015. Dezvoltarea mediului educaţional şi maturizarea zonei corporate, mai ales pe zona de produse profesionale, sunt două dintre motoarele care au generat creşteri substanţiale de vânzări pe video- proiectoare. Clienţii au început astfel să fie selectivi în alegerea unui proiector şi să înţeleagă necesitatea unui astfel de produs în casele lor, la birou sau la cursuri”, a explicat Dragoş Salamac, team leader BenQ CEE pentru România.

Compania taiwaneză a avut anul trecut o cotă de 36,7% din volumul total de videoproiectoare vândute pe plan local. Cel mai scump proiector vândut de BenQ în România a fost un model profesional - PU9730, care are un cost de aproximativ 65.000 de lei. În total, valoarea livrărilor locale de proiectoare s-a situat la circa 12 milioane de euro în 2015, preţul mediu fiind de 500 de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO