Business Hi-Tech

berg face 2 mil. euro din soft economic

02.08.2007, 19:07 22

Compania romano-germana berg Computers din Timisoara, producator si furnizor de solutii software pentru domeniul economic, a obtinut pe primele sase luni ale acestui an o cifra de afaceri de apoximativ 1 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere cu 25% fata de perioada similara a lui 2006, cand firma timisoreana a inregistrat vanzari de 0,8 mil. euro.
In aceste conditii, conducerea companiei estimeaza pentru acest an realizarea unei cifre de afaceri de 2 mil. euro, in crestere cu aproximativ 54% fata de anul trecut.
Ponderea exportului reprezinta aproximativ 47% din totalul cifrei de afaceri. Anul trecut compania a investit 220.000 de euro pentru finalizarea si lansarea pe piata a unei noi solutii ERP (Enterprise Resource Planning - Planificarea resurselor pentru intreprinderi) pe platforma Microsoft SQL Server, solutie software adresata firmelor in dezvoltare care isi desfasoara activitatea prin intermediul mai multor puncte de lucru.
Portofoliu de produse berg Computers cuprinde solutii software de tip ERP care aduna, centralizeaza si integreaza intr-un sistem unitar toate datele care intra in componenta fluxului informational dintr-o firma, gestiune, salarii, pontaj, contabilitate, planificarea productiei, evidenta servicii.
"In ceea ce priveste distributia produselor noastre, strategia berg Computers se bazeaza indeosebi pe fidelizarea clientilor, astfel ca nu apelam la distribuitorii externi pentru a evita pierderile de informatii de la propriii clienti", a declarat pentru ZF Transilvania Daniela Bosoanca, brand sales berg Computers. Anul trecut compania timisoreana a deschis noi filiale in Brasov, Cluj-Napoca, Craiova si Bucuresti, unde au fost relocati angajati pentru departamentele de marketing si suport, de la sediul central din Timisoara, firma desfasurand activitati si in orasele Arad, Lugoj, Oradea si Satu-Mare.
berg Computers colaboreaza cu clienti din Germania, SUA si Romania, printre clienti numarandu-se corporatii ca IBM, Procter&Gamble, Honeywell, Siemens, Continental Tires sau Alcatel.
Firma a fost fondata in 1991, in Timisoara, avand va principal domeniu de activitate producerea si implementarea solutilor software de tip ERP, numarul de angajati ai companiei timisorene ajungand in momentul de fata la 150 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO