Business Hi-Tech

Black Friday în Bistriţa: "Eu zic că merită să te trezeşti la 5.00 dimineaţa pentru o economie de 100 de lei"

Black Friday în Bistriţa: "Eu zic că merită să te...

Autor: Departamentul Corespondenţi

21.11.2014, 12:26 503

Cu toate că vineri dimineaţă, la Bistriţa era lapoviţă, frig şi bătea vântul, bistriţenii dornici să profite de reducerile de Black Friday s-au trezit de la primele ore ale dimineţii ca să fie primii la uşa magazinelor după ce au studiat, pe internet, după miezul nopţii, ofertele companiilor.

"Am venit să văd o maşină de spălat. Preţurile nu sunt cele anunţate pe internet. Sunt foarte multe produse care au preţurile mai mari decât au anunţat ei pe internet. Lumea a venit că-s preţuri bune la televizoare şi tablete", a declarat o femeie corespondentului MEDIAFAX.

O altă femeie care a a ieşit din magazin cu o maşină de tocat carne a declarat că este mai ieftină cu 40%. "Am mai luat şi un televizor şi un mixer, sunt deja în maşină. La salariile actuale şi la traiul pe care îl avem orice reducere e bună", a spus femeia.

“Sunt interesat de o maşină de spălat mai performantă. M-am uitat pe internet şi nu am văzut să fie redusă, aşa că am venit la magazin să mă conving”, a declarat un bărbat.

O altă familie a cumpărat încă de la ora 6.00 o plasmă. “Costa 1400 de lei la preţ întreg, iar redusă e 1000 de lei”, a spus femeia, în timp ce bărbatul se chinuia să strecoare aparatul în portbagaj.

“Sunt interesat de reducerile acestea de Black Friday, dar sunt cam mici. Dacă ar fi fost preţurile reduse cu adevărat, mi-aş fi cumpărat o combină frigorifică. Dintr-o pensie de 400 de lei nu prea poţi să-ţi cumperi aşa ceva”, a declarat, la rândul său, un bătrân care spera să beneficieze de reducerile de Black Friday.

O familie şi-a cumpărat un smart tv. “Eu am fost cu ideea”, a declarat doamna. “Ne-am trezit la ora 5.00 şi am cumpărat un televizor care costa 1.900 de lei iniţial, cu 1.400 de lei. Consider că am făcut o afacere”.

Un bărbat care a ieşit cu două aparate a făcut repede un calcul pentru a demostra că a meritat efortul să se trezească la 5.00: "Am cumpărat o maşină de tocat carne şi am câştigat la ea 60 de lei, am mai luat un mixer şi am economisit 30 de lei. Eu zic că merită să te trezeşti la 5.00 dimineaţa pentru o economie de 100 de lei”.

Alţi bistriţeni care au stat la coadă de la ora 5.00 au cumpărat aspiratoare, maşini de tocat carne, expresoare, perii de păr, tablete şi telefoane mobile.

O femeie în vârstă care a ieşit bucuroasă cu un aspirator în braţe a declarat că nu ştie cu cât a fost mai ieftin, pentru că nu ştia cât costa înainte şi nici nu s-a interesat. "Am dat pe el 200 de lei şi sunt mulţumită”, a spus ea.

Mulţi dintre cei care au vizitat la prima oră magazinele au ieşit cu mâna goală. Ei au spus că nu au fost atraşi de oferte şi că mai caută şi în altă parte.

O femeie care lucrează în străinătate a declarat că în magazinele din Spania unde s-a stabilit, de Black Friday poate cumpăra cu 30 de euro un produs care costă 150 de euro, astfel că ea a plecat dezamăgită din magazine spunând că multe preţuri sunt reduse doar cu 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO