Business Hi-Tech

Buffett: Reţelele sociale sunt supraevaluate

Autor: Ştefan Vrabie

27.03.2011, 19:18 40

Miliardarul Warren Buffett (foto), al doilea mare bogatal Americii de Nord, cu o avere estimată la 50 mld. $, crede căinvestitorii ar trebui să fie prudenţi cu evaluările realizate pepiaţă pentru reţelele sociale, în condiţiile în care o mare partedintre aceste companii se pregătesc să se listeze la bursă,relatează agenţia de presă Bloomberg.

"Multe din ele vor fi supraevaluate", a declarat miliardarul,adăugând că e "dificil" să spui câţi bani valorează o reţeasocială. Odată cu listarea câteva reţele sociale "vor câştigafoarte mult", iar profitul generat de acestea va "compensa"celelalte eşecuri, a spus Buffet. Miliardarul, în vârstă de 80 deani, a evitat investiţiile din domeniul tehnologiei în favoareacelor industriale.

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, areaproximativ 600 de milioane de utilizatori, din care peste 3milioane în România. Re­ţeaua socială americană a fost evaluatărecent după o rundă de finanţări din luna ianuarie la 50 demiliarde de dolari. Această valoare a crescut până la 65 demiliarde după ce firma General Atlantic a cumpărat 2,5 milioane deacţiuni.

Groupon, companie care administrează un site de vânzare decupoane de reduceri, se pregăteşte pentru o ofertă publicăiniţială, evaluând-o la aproape 25 de miliarde de dolari, aususţinut mai multe surse din cadrul companiei.

Twitter, site-ul de microblogging, a relatat în decembrie cădupă finanţările de 200 mil. $ conduse de firma de investiţiiKleiner Perkins Caufield & Byers, a fost evaluată la 3,7miliarde de dolari. Acum, valoarea companiei este estimată aproapede 5 miliarde de dolari, potrivit firmei de cercetareSharesPost.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO