Business Hi-Tech

Businessul şi profitabilitatea gigantului Samsung au înregistrat niveluri record în 2017

Businessul şi profitabilitatea gigantului Samsung au...

Autor: Ioana Nita

09.02.2018, 00:00 290

Samsung Electronics a raportat pentru anul trecut un profit operaţional de 50 mld. dolari la o cifră de afaceri de 223,45 mld. dolari şi un venit net de 39,34 mld. dolari, acestea fiind cele mai bune rezultate financiare înregistrate de gigantul sud-coreean în cei 80 de ani de existenţă.

Creşterea businessului şi a profitabilităţii grupului a fost generată de divizia de componente, cea mai mare contribuţie având-o categoria de memorii DRAM şi NAND.

Acest lucru s-a datorat cererii puternice de dispozitive performante de memorie pentru servere şi stocare mobile, pe fondul majorării producţiei de smartphone-uri şi generării a tot mai multor date care au nevoie de capacităţi de stocare din ce în ce mai mari.

În ceea ce priveşte divizia de comunicaţii IT & Mobile (IM), profitul operaţional a crescut de la circa 10 mld. dolari în 2016, când gigantul sud-coreean a fost nevoit să oprească producţia modelului Galaxy Note 7 din cauza problemelor cu bateria, la 11,04 mld. dolari.

 Totodată, în ultimul trimestru al anului trecut livrările de ecrane OLED au înregistrat creşteri, inclusiv datorită furnizării ecranelor pentru noul model de smartphone Apple – iPhone X, însă cu toate acestea profitul diviziei de profil a fost în scădere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO