Business Hi-Tech

Câte fotografii pe Facebook, tweet-uri sau clipuri pe YouTube sunt postate în fiecare minut

Câte fotografii pe Facebook, tweet-uri sau clipuri pe...

Autor: Octavian Calei

30.11.2013, 11:29 1201

Numărul de postări pe reţelele sociale online a crescut de peste 3 ori mai mult anul acesta faţă de 2012, arată un raport al GP Bullhound, citat de Quartz.

Peste 243.000 de fotografii sunt încărcate în fiecare minut pe Facebook, cea mai cunoscută reţea de socializare din lume, în creştere cu 35.000 de postări faţă de anul trecut. Însă unele dintre cele mai explozive creşteri sunt înregistrate de Twitter şi de YouTube.

Dacă anul trecut se postau în medie 100.000 de tweet-uri pe minut, în prezent numărul acestora a crescut de 3,5 ori. Serverele YouTube, administrate de Google, sunt puse la grea încercare anul acesta având în vedere rata crescută de încărcare a materialelor video: de la clipuri în volum total de 30 de ore postate pe minut, la 100 de ore de filmuleţe pe minut.

Sumarizând sporurile de trafic înregistrate în 2013, situaţia arată în felul următor: Facebook – creştere de 16%, YouTube – creştere de 233%, Twitter – creştere de 250%.

Una dintre explicaţiile principale ale creşterii traficului pe Internet este faptul că astăzi sunt mai mulţi oameni care au acces în spaţiul virtual. Procentul din populaţia globală care foloseşte Internetul a crescut cu 3 puncte procentuale anul acesta, ajungând la 38,8%. Pe de altă parte, vitezele de acces prin reţele broadband au crescut cu 17%.

Traficul pe Internet şi veniturile generate pentru giganţii online vor creşte considerabil în viitor, aceasta fiind miza pentru companii ca Google şi Facebook, care desfăşoară o campanie de conectare a tuturor oamenilor din toată lumea la spaţiul virtual.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO