Business Hi-Tech

Cegeka, furnizor european de soluţii IT prezent şi pe piaţa din România, se extinde în America de Nord prin achiziţia Computer Task Group, Incorporated ("CTG"). „Împreună, vom avea operaţiuni în 19 ţări şi vom dispune de peste 9.000 de profesionişti IT”

Cegeka, furnizor european de soluţii IT prezent şi pe...

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.12.2023, 15:30 62

Grupul european de IT Cegeka, prezent şi pe piaţa din România, anunţă că a finalizat oferta de cumpărare a Computer Task Group, Incorporated ("CTG") - lider în America de Nord şi Europa de Vest, ajutând companiile să utilizeze soluţii şi servicii IT digitale pentru a-şi spori productivitatea şi profitabilitatea, au transmis reprezentanţii companiei Cegeka. Cegeka România, subsidiara locală a grupului de origine belgiană, a înregistrat afaceri de 47 mil. euro în 2022, după o creştere de 30% faţă de anul precedent.

„Această tranzacţie este un următor pas logic în strategia de creştere continuă a Cegeka. Prin fuziunea cu CTG, creăm un jucător IT puternic, cu un portofoliu de soluţii integrate end-to-end, susţinut de o reţea puternică de centre de livrare la nivel global şi de tehnologii inovatoare, astfel transformându-ne dintr-o organizaţie europeană într-o organizaţie globală. Împreună, vom avea operaţiuni în 19 ţări şi vom dispune de peste 9.000 de profesionişti IT", a spus Stijn Bijnens, CEO al Cegeka.

Potrivit reprezentanţilor Cegeka, tranzacţia se aliniază cu viziunea strategică pe termen lung a grupului în ceea ce priveşte creşterea companiei.

„Această fuziune permite atât clienţilor, cât şi angajaţilor CTG şi Cegeka să crească împreună. În numele tuturor echipelor Cegeka, le urăm bun venit angajaţilor CTG din America, Columbia, Europa şi India în familia Cegeka", a spus André Knaepen, preşedintele Consiliului de Administraţie al Cegeka.

Stijn Bijnens a adăugat că grupul îşi va lua timpul necesar pentru a finaliza dezvoltarea şi executarea unui plan de integrare bine gândit şi bine comunicat, acordând cea mai mare atenţie bunăstării clienţilor şi angajaţilor.

„În 2024, ne vom concentra pe consolidarea bazelor necesare pentru a ne dezvolta într-o companie puternică şi unită în 2025.”

Cegeka, fondată în 1992, este un furnizor de soluţii ICT în Europa deţinut de o familie. Compania are, în prezent, peste 6.000 de angajaţi cu sedii în Benelux, Germania, Austria, România, Moldova, Italia, Republica Cehă, Slovacia, Suedia şi Grecia.

Pe piaţa din România, compania este prezentă începând din 2012 şi are aproximativ 900 de angajaţi care oferă servicii de dezvoltare de aplicaţii end-to-end, extindere echipă IT, servicii cloud, infrastructură IT, date şi servicii de automatizare, cum ar fi Inteligenţa Artificială/Machine Learning, Business Intelligence, RPA, IoT şi DevOps.

„Achiziţia CTG marchează o decizie strategică pentru grupul Cegeka, transformându-ne într-un jucător global puternic în industria IT. Suntem entuziasmaţi să explorăm această nouă etapă, construind împreună un viitor plin de inovaţie şi succes pe plan internaţional”, a spus şi Ovidiu Pinghioiu, Country Director Cegeka Romania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO