Business Hi-Tech

China, patria hackerilor, a fost ţinta unui atac informatic de mare amploare

China, patria hackerilor, a fost ţinta unui atac...

Autor: Iuliana Enache

27.08.2013, 11:18 2789

Internetul chinez a fost afectat de un atac informatic, "cel mai important de până în prezent", care a perturbat puternic accesul la site-urile găzduite în ţară, a anunţat o agenţie semiguvernamentală, citată de AFP.

Site-urile a căror adresă au extensia ".cn" au fost vizate de un atac de negare de serviciu (DDoS) timp de aproximativ două ore, duminică dimineaţa, a precizat într-un comunicat Centrul chinez de informaţii privind Internetul (CNNIC).

Un atac de negare de serviciu constă în inundarea cu cereri a unui server informatic până la blocarea lui sau perturbarea puternică a funcţionării sale.

Un al doilea atac DDoS, care a avut loc după câteva ore, a sporit în intensitate şi a constituit "cel mai grav atac suferit vreodată" de reţeaua chineză, potrivit CNNIC.

Washingtonul a denunţat în repetate rânduri atacuri informatice venind din China şi vizând site-urile de Internet ale unor organizaţii guvernamentale americane. În martie 2013, preşedintele Barack Obama a acuzat direct autorităţile chineze pentru aceste acţiuni. La rândul său, Beijingul s-a apărat mereu afirmând că şi China este victima unor atacuri informatice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO