Ciprian Donciu, Asus: Vânzările de PC-uri trec de 800.000 de unităţi în acest an

21 mar 2016 Autor: Roxana Rosu

Ciprian Donciu

Piaţa de computere va creşte în acest an, dar este încă de­par­te de vârful de un milion de unităţi înregistrat în anul 2008, a declarat în cadrul emisiunii video ZF Live Ciprian Donciu, country manager al Asus România. Anul trecut vânzările de com­putere de pe piaţa locală s-au apropiat de 800.000 de unităţi.

„Asus doreşte un plus de 20% pe acest an, iar începutul de an confirmă estimările“, a declarat Donciu.

Reprezentantul Asus, companie care a avut anul trecut pe plan local un business de aproximativ 110 milioane de dolari, a afirmat că, pe de altă parte, segmentul de tablete PC a intrat pe o pantă descendentă în condiţiile în care utilizatorii au realizat că acestea nu pot fi utilizate la fel ca un laptop.

„Niciodată tableta nu va înlocui laptopul. Au existat studii care asta susţineau, dar nu cred că va fi aşa. Tableta nu oferă ace­leaşi metode de utilizare ca laptopul.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2016

 
Cuvinte cheie:
Ciprian Donciu
, Asus
, Vânzări
, PC
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide