Business Hi-Tech

Clientii Romtelecom si Cosmote pot vorbi la tarife mai mici intre ei

Stefanos Theocaropoulos, CEO al Cosmote Romania: Convorbirile intre cele doua retele pot fi chiar gratuite, dat fiind ca ambii operatori ofera minute incluse in abonamente, fara niciun cost suplimentar.

Stefanos Theocaropoulos, CEO al Cosmote Romania: Convorbirile intre cele doua retele pot fi chiar gratuite, dat fiind ca ambii operatori ofera minute incluse in abonamente, fara niciun cost suplimentar.

08.06.2010, 00:00 1092

Romtelecom si Cosmote, doi dintre cei mai mari operatori telecomdin Romania - care au acelasi actionar majoritar -, au anuntat cavor reduce tarifele platite de clienti pentru apelurile intre celedoua retele, decizia vizand cei 7 milioane de clienti ai Cosmote sicei aproape 3 milioane de utilizatori de telefonie fixa aiRomtelecom. Cele doua companii detinute de OTE (Grecia) si DeutscheTelekom (Germania) isi ataca astfel rivalii de pe piata intr-unmoment in care companiile si persoanele fizice ar putea face noireduceri de cheltuieli in contextul recesiunii si al masurilor deausteritate care vor fi luate de executiv.

Inprima faza, clientii Romtelecom care suna in reteaua Cosmote vor fitarifati ca si cum ar efectua un apel catre un alt client detelefonie fixa al Romtelecom. De asemenea, clientii Romtelecom careau abonamente cu apeluri incluse in retea vor putea folosi minutelepentru apeluri catre clientii Cosmote.

"In urma acestui parteneriat, in unele cazuri convorbirile intrecele doua retele pot fi chiar gratuite, dat fiind ca ambiioperatori ofera minute incluse in abonamente, fara niciun costsuplimentar. Minutele in retea din abonamente vor fi utilizate sicatre reteaua mobila Cosmote, iar dupa consumarea lor, toateapelurile catre mobil vor fi tarifate ca apeluri in reteauaRomtelecom", au precizat reprezentantii celor doi operatori.

"In functie de obiceiurile de consum ale clientilor nostri,acestia pot economisi chiar si 30% din valoarea lunara afacturilor", a declarat Yorgos Ioannidis, director general alRomtelecom.

Peste aproximativ o luna de zile, aceeasi strategie tarifara vafi aplicata si pentru clientii Cosmote: apelurile catre Romtelecomvor fi tarifate ca apelurile in retea, iar minutele incluse pentruapeluri catre clientii Cosmote vor putea fi utilizate si pentruconvorbiri in reteaua fixa a Romtelecom.

"Vom servi cea mai mare comunitate de telecom in termen deservicii de voce mobila si fixa", a declarat si StefanosTheocaropoulos, CEO al Cosmote Romania.

Oferta Romtelecom-Cosmote nu aduce o noutate pe piata dinpunctul de vedere al "constructiei tarifare", avand in vedere carivalii de la RCS&RDS sau Orange si Vodafone au de mult timpoferte asemanatoare, prin care le ofera tarife preferentialeclientilor care suna in aceeasi retea, de pe fix pe mobil sauinvers.

Insa Romtelecom si Cosmote se bazeaza pe faptul ca RCS&RDSnu are acces la retea de retail precum Germanos si nici nu are oretea de telefonie mobila 3G cu acoperire nationala, in timp ceOrange si Vodafone nu pot oferi pe scara larga internet fix rapidsi nu au, de asemenea, nici servicii TV in oferta. OficialiiRomtelecom, care au in plan sa ajunga in trei ani numarul unu peinternet si servicii TV, au anuntat de altfel ca vor incepe sa iasape piata cu pachete care sa combine internet, telefonie fixa simobila si televiziune. Romtelecom e numarul doi pe internet (dupaRCS&RDS) si numarul trei pe TV (dupa RCS&RDS si UPC.

Cosmote este numarul trei pe piata locala de telefonie mobila,dupa Orange si Vodafone - care domina autoritar piata din punctulde vedere al veniturilor si profitabilitatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO