Business Hi-Tech

Coduri de bare pe documente .pdf

09.03.2004, 00:00 128

Codurile de bare de pe produsele pe care le cumperi din orice supermarket vor migra catre documentele oficiale. Tehnologia prin care se pot adauga coduri de bare formularelor de impozit sau altor acte a fost pusa la punct de compania producatoare de software Adobe Systems. Aceasta urma sa anunte ieri lansarea pe piata a versiunii-test pentru softul Adobe Designer. Cu ajutorul acestuia, cei care vor realiza de acum inainte documente in format .pdf prin Acrobat Professional, vor putea adauga coduri de bare.
Cei care primesc un astfel de document electronic il completeaza folosind softul gratuit Acrobat Reader, actualizat si acesta de catre compania producatoare astfel incat sa poata citi si codurile de bare.
O data terminata editarea, actul poate fi tiparit la imprimanta si expediat catre destinatarul final. Acesta, la randul sau, foloseste un echipament pentru scanare sau un fax pentru a citi codul de bare tiparit pe document. Imaginea este trimisa apoi catre un server pe care ruleaza un soft de decodare a codului de bare. Informatiile astfel colectate sunt trimise apoi catre serverul care alimenteaza bazele de date ale companiilor sau institutiilor la care documentul trebuia sa ajunga.
Codurile de bare inscrise pe documente vor permite companiilor sa obtina informatiile de pe documente si sa le trimita in baza de date mult mai rapid si cu mai putine riscuri de a gresi. Softurile vor fi disponibile in varianta comerciala finala in a doua jumatate a anului.  iuliana.susanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO