Business Hi-Tech

Compania britanica Capgemini cauta 250 de oameni pentru un centru IT la Iasi

05.08.2009, 18:27 50

Compania britanica Capgemini - furnizor de servicii de consultanta, tehnologie si outsourcing - va deschide pana la finele lunii august un punct de lucru la Iasi, in domeniul IT, cu 250 de angajati, investitia ridicandu-se la cateva milioane de euro.

Gavin Westwood, vicepresedinte al companiei britanice, a declarat marti la Iasi, in urma unei intalniri cu primarul Gheorghe Nichita, ca unitatea va numara pentru inceput 250 de angajati, urmand ca in patru-cinci ani aceasta sa aiba cel putin 2.000 de oameni.

 

Angajeaza imediat 250 de oameni

"Am ales Iasiul din multe motive. In primul rand, este un mare centru universitar, cu studenti valorosi, care sunt capabili sa vorbeasca multe limbi straine, iar franceza si engleza sunt foarte importante pentru noi. Si infrastructura de la Iasi e buna, iar economia este in plina dezvoltare, deci sunt avantaje mari pentru a investi in Iasi. Avem asteptari mari, asemanatoare celor din Polonia. Am investit acolo in urma cu cinci ani. Am inceput cu 34 de oameni, iar acum avem peste 3.000 de angajati. La Iasi vrem sa ajungem macar la 2.000 de oameni in urmatorii 4-5 ani", a afirmat Gavin Westwood, citat de Mediafax.

La randul sau, primarul Iasiului Gheorghe Nichita a spus ca o astfel de investitie pe timp de criza este oportuna pentru municipiul Iasi.

"Desi este criza peste tot, inclusiv la Iasi, nu pot decat sa ma bucur ca reusim sa avem locuri de munca in domeniul IT. Capgemini si-a manifestat dorinta de a angaja 250 de specialisti chiar din luna august, iar daca se va lucra 24 de ore din 24, nivelul angajarilor ar putea ajunge la 500 de persoane in aceasta toamna. Acest lucru reprezinta o confirmare ca strategia initiata de noi in urma cu doi ani care defineste domeniul IT ca unul din atuurile pentru dezvoltarea Iasiului este una corecta", a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Noul centru tehnologic din Iasi va oferi First Line IT Help Desk Support si activitati de Business Continuity pentru clientii Capgemini Outsourcing.

Cu peste 86.000 de angajati, Capgemini este unul dintre liderii mondiali in consultanta, tehnologie, outsourcing si servicii profesionale locale. Avand sediul principal la Paris, Capgemini opereaza pe plan regional in America de Nord, Europa de Nord, spatiul pacifico-asiatic si Europa Centrala si de Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO