Business Hi-Tech

Compania de dezvoltare software pentru e-commerce Innobyte, afaceri de 12,57 mil. lei în 2023, plus 30%, şi creştere de 15% a portofoliului de clienţi. „Cu toate că industria de e-commerce nu a mai văzut creşteri atât de spectaculoase în 2023, comparativ cu 2020 sau 2021, pentru noi, anul trecut a fost un an bun”

stânga - Cătălin Şomfălean; dreapta - Cătălin Bordei

stânga - Cătălin Şomfălean; dreapta - Cătălin Bordei

Autor: Alexandra Cepăreanu

29.02.2024, 11:53 129

Innobyte, una dintre cele mai importante companii româneşti specializate în servicii şi soluţii pentru e-commerce, a închis anul 2023 cu afaceri de 12,57 mil. lei, înregistrând o creştere de 30% comparativ cu anul precedent, EBITDA situându-se la 2,67 milioane de lei, cu un avans de 40% comparativ cu anul 2022, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. De asemenea, portofoliul de clienţi Innobyte a fost extins în 2023 cu 15% şi cuprinde nume precum Auchan, BAT, Noriel, Flanco, Spring Farma, Metatools, Infinity, Adeona Camps, Total Fishing sau European Space Agency.

„Am reuşit anul trecut să avem o cifră de afaceri cu 30% mai mare decât în 2022, ajungând la 12,5 milioane de lei. Am reuşit să creştem şi rata de profitabilitate cu aproximativ 40%, la 2,67 de milioane de lei şi să creştem şi echipa la peste 40 de persoane – o creştere de circa 10% faţă de 2022. Şi un lucru interesant este că şi anul acesta echipa a crescut cu aproximativ 10% în până în momentul de faţă. Cu toate că industria de e-commerce nu a mai văzut creşteri atât de spectaculoase în 2023, comparativ cu 2020 sau 2021, pentru noi, anul trecut a fost un an bun. (...) Am reuşit să consolidăm parteneriatele existente, contribuind astfel la construirea, pas cu pas, a traiectoriei pe care aspirăm să o urmăm. Această abordare ne-a permis să ne întărim poziţia de lider într-un mediu competitiv, dar şi să identificăm noi oportunităţi de creştere”, a spus Cătălin Bordei, Managing Partner al Innobyte, în cadrul unei întâlniri online.

Tot pe parcursul anului 2023, Innobyte şi-a mărit echipa cu 10%, în prezent având peste 40 de angajaţi. În prezent, Innobyte caută în continuare developeri cu experienţă în tehnologii precum Magento 2, Node.Js, React.JS si DevOps. Compania are birouri în Bucureşti, zona Regie, în Cluj-Napoca - în cadrul sediului companiei Life is Hard, grup din care face parte - şi un birou în St.Moritz, Elveţia - un centrul de business şi consultanţă în eCommerce pentru clienţii Innobyte din Europa.  

„Pentru noi, una dintre realizările de care ne bucurăm cel mai mult este că reuşim să avem în continuare o echipă unită, un employee turnover redus şi un nivel ridicat de specializare. Ceea ce ne face să credem că eforturile de a crea un mediu de lucru pozitiv, stimulant, flexibil şi orientat către dezvoltarea profesională a fiecărui membru al echipei produce rezultate favorabile pe termen mediu şi lung”, a spus Cătălin Şomfălean, CEO şi co-fondator Innobyte.

Potrivit reprezentanţilor, principalii piloni de creştere în 2023, pe care Innobyte se va baza şi în 2024, au fost optimizarea proceselor (îmbunătăţirea proceselor de producţie prin alocarea flexibilă a resurselor umane în proiectele abordate. Aceasta reflectă eforturile continue ale Innobyte de a perfecţiona instrumentele care facilitează o organizare eficientă a activităţii); echipa (Innobyte a menţinut şi chiar extins o echipă de profesionişti experimentaţi; compania continuă abordarea unui mod de lucru integral remote şi susţine dezvoltarea profesională prin acces la cursuri şi validarea expertizei prin certificări relevante); maximizarea businessului cu clienţii existenţi şi parteneriate noi - Innobyte şi-a diversificat portofoliul prin introducerea de noi verticale precum Horeca şi B2B, dar şi activităţi recreativ-educative, lucrând la proiecte complexe ce vor fi lansate în acest an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO