Business Hi-Tech

Computer Associates creste cu 20% in Romania

07.07.2009, 21:19 180

 

Compania americana Computer Associates (CA), unul dintre cei mai mari producatori mondiali de aplicatii informatice pentru mediul de afaceri, a raportat o crestere de 1% a veniturilor, la 4,27 mld. dolari (3 mld. euro) in anul fiscal 2008, incheiat la sfarsitul lunii martie.
Potrivit lui Brana Nikolajevic, country manager al CA pentru Ungaria si Romania, afacerile producatorului de software s-au majorat cu 30% pe piata locala in anul fiscal 2009. El se asteapta la un avans de 20% al businessului pana in martie 2010, dar a evitat sa ofere cifre exacte.
Comparand Romania cu alte tari din regiune, oficialul companiei a precizat ca veniturile inregistrate pe piata locala au depasit anul trecut incasarile mai multor state din regiune, iar sectorul public a contribuit semnificativ mai mult la cresterea afacerilor CA.
Compania lucreaza indirect atat in Romania, cat si in regiune. Produsele CA sunt distribuite in Romania prin intermediul companiilor Power Net Consulting si SolvIT Networks. Power Net Consulting a avut anul trecut afaceri de 27 mil. de euro, cea mai mare parte fiind realizata din contracte cu statul, in timp ce SolvIT Networks a incheiat 2008 cu un rulaj de 2 mil. euro.
"SolvIT Networks este partenerul strategic care genereaza cea mai mare parte a veniturilor din Romania. Mai suntem parteneri cu Power Net Consulting si Data Networks Associates. Multe companii IT&C din Romania si-au aratat interesul sa colaboreze cu CA si este posibil sa recrutam noi parteneri in 2009", a declarat Nikolajevic.
In ceea ce priveste efectele crizei economice, Nikolajevic spune ca un numar de clienti ai CA s-au orientat catre aplicatii freeware si open-source (disponibile gratuit si companiilor), dar "in cele din urma, s-au intors la noi, realizand ca nu poti face economii nemaicheltuind bani, ci investind banii in mod inteligent."
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO