Business Hi-Tech

Cosmin Nastasă, fondator şi CEO Data Revolt Agency: Eliminarea facilităţilor fiscale pentru programatori va duce la o nevoie de creştere a salariilor în industria de IT&C, într-o perioadă de incertitudine economică. Agenţia de data marketing Data Revolt a închis anul 2022 cu o cifră de afaceri de 5 milioane de euro, plus 4%

Cosmin Nastasă, fondator şi CEO Data Revolt Agency: Principalul efect al eliminării facilităţilor fiscale din industria de IT, pe care-l consider esenţial într-un context de viitor, este scăderea apetenţei pentru investiţii în companii de acest tip.

Cosmin Nastasă, fondator şi CEO Data Revolt Agency: Principalul efect al eliminării facilităţilor fiscale din industria de IT, pe care-l consider esenţial într-un context de viitor, este scăderea apetenţei pentru investiţii în companii de acest tip.

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.08.2023, 11:00 1358

Pentru 2023, reprezentanţii companiei estimează afaceri de 6 mil. euro, adică o creştere de 20%  În cadrul companiei care deţine birouri în Bucureşti, Braşov şi Elveţia lucrează o echipă de 60 de angajaţi  Data Revolt vrea să deschidă un nou birou în Iaşi, în trimestrul trei din 2023, cu o investiţie de 50.000 euro.

O posibilă eliminare a facilităţilor fiscale pentru programatori, venită în contextul unei nevoi de digitalizare a României şi a unei contribuţii strategice pe care industria de IT&C o are în ansamblu economiei româneşti, este o frână în calea dezvoltării companiilor locale de profil şi a trecerii lor spre un nivel de maturitate necesar, consideră Cosmin Nastasă, fondator şi CEO al Data Revolt Agency, agenţie locală de data marketing specializată în interpretarea datelor de business folosite în campaniile de marketing online, cu afaceri de 5 mil. euro în 2022.

„Lipsa de predictibilitate şi efectele directe asupra forţei de muncă fac viaţa unui antreprenor român mult mai dificilă. Principalul efect al eliminării facilităţilor fiscale din industria de IT, pe care-l consider esenţial într-un context de viitor, este scăderea apetenţei pentru investiţii în companii de acest tip - o sursă puternică de creştere în economia internaţională de azi. De asemenea, ca de fiecare dată când apar modificări de acest fel, cineva trebuie să plătească, iar senzaţia este că minusul va fi resimţit, în special, în buzunarul specialistului. Acest lucru va duce la o nevoie de creştere a salariilor din industrie într-o perioadă de incertitudine economică“, a spus într-un interviu pentru ZF Cosmin Nastasă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO