Curtea Europeană de Justiţie a decis: Uber este o companie de servicii de transport

21 dec 2017 Autor: Ioana Nita

♦ Potrivit unui sondaj comandat de Uber, 3 din 10 tineri folosesc aplicaţia Uber, iar 85% dintre cei care folosesc aplicaţia o recomandă şi altora.

Start-up-ul american Uber, care le oferă utilizatorilor de smartphone-uri un serviciu de transport alternativ taxi-urilor, este o companie de transport şi trebuie să fie tratată ca atare de autorităţi şi să respecte legislaţia aferentă, potrivit deciziei date ieri de Curtea Europeană de Justiţie, notează Reuters.

„Serviciul oferit de Uber, care intermediază conectarea dintre pasageri şi şoferi neprofesionişti, intră în domeniul serviciilor de transport. Ca atare, membrii Uniunii Europene trebuie să reglementeze acest tip de serviciu”, au spus reprezentanţii Curţii Europene de Justiţie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.12.2017

 
Cuvinte cheie:
Curtea Europeană de Justiţie
, Uber
, servicii de transport
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide