Business Hi-Tech

Deutsche Telekom ar putea vinde diviziile din Marea Britanie şi Olanda

Deutsche Telekom ar putea vinde diviziile din Marea Britanie şi Olanda

Autor: Vlad Popescu

18.04.2012, 00:00 300

Deutsche Telekom ar putea vinde diviziile din Marea Britanie şi Olanda la începutul anului viitor, în cadrul unei strategii de conservare a dividendelor şi de creştere a investiţiilor din SUA, potrivit ziarului Financial Times Deutschland (FTD).

Surse apropiate companiei au declarat pentru FTD că Deutsche Telekom a mai analizat vânzarea celor două sucursale, însă a decis să dea timp managementului local să cosolideze rezultatele financiare, urmând să ia o decizie în 2013.

Rezultatele diviziilor vor fi evaluate la întâlnirea anuală de strategie a managementului Deutsche Telekom, care va avea loc în această vară. Contactat de Reuters, un purtător de cuvânt al grupului a refuzat să comenteze informaţiile.

Deutsche Telekom este nevoit să continue investiţiile în SUA pentru a menţine competitivitatea T-Mobile USA după ce tranzacţia de 39 miliarde de dolari prin care divizia ar fi trebuit să fie preluată de AT&T a eşuat în faţa opoziţiei autorităţilor pentru concurenţă. Deutsche Telekom controlează grupul elen OTE, care deţine în România companiile Romtelecom şi Cosmote România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO