Business Hi-Tech

Deutsche Telekom şi OTE confirmă, printr-un gest cu totul neobişnuit, negocierile de vânzare ale Telekom România Mobile cu un grup de investitori condus de Adrian Tomşa, cunoscut pentru businessul Clever Media Network

 Deutsche Telekom şi OTE confirmă, printr-un gest cu...

Autor: Adrian Seceleanu

22.11.2023, 00:07 1462

ZF a scris despre acord în data de 15 noiembrie. După ani de zile în care au negat orice discuţii de vânzare, grecii de la OTE au sărit în extrema cealaltă şi au prezentat tranzacţia potenţială cu Adrian Tomşa drept o soluţie care pune „bazele prosperităţii pe termen lung, ale creşterii sănătoase şi stabile”  Dacă tranzacţia eşuează, grupul condus de Adrian Tomşa pierde o garanţie de 3 mil. euro – sumă puţin mai mică decât profitul operaţional al Telekom pe un trimestru.

Operatorul de telefonie mobilă Telekom România Mobile dar şi proprietarul său - grupul elen OTE, la rândul său controlat de germanii de la Deutsche Telekom, au confirmat marţi, printr-un gest complet neobişnuit, negocierile de vânzare ale operaţiunilor din România cu un grup de investitori condus de Adrian Tomşa, proprietarul Clever Media Network (CMN), grupul care deţine postul Prima TV şi care a devenit mai cunoscut după ce a achiziţionat drepturile de televizare pentru meciurile din campionatul naţional de fotbal.

OTE şi Telekom Romănia Mobile au transmis informări şi către autorităţile din Grecia dar şi către angajaţi, şi inclusiv către public - prin postări pe reţelele sociale, o transparenţă care contrastează puternic cu modul anterior de abordare a subiectului - de a refuza orice comentariu pe subiect sau de a nega existenţa unor negocieri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO