Business Hi-Tech

Devhd, specializată în furnizarea de consultanţă şi servicii de transformare digitală, afaceri de peste un mil. euro în 2023, plus 15%. Pentru 2024, compania estimează o creştere de 25% a cifrei de afaceri: „Anul 2024 va fi al soluţiilor de AI, dar nu va fi vorba doar despre ChatGPT, ci despre sute de alte soluţii”

Adrian Herdan, CEO Devhd

Adrian Herdan, CEO Devhd

Autor: Alexandra Cepăreanu

13.02.2024, 11:46 46

Devhd, specializată în furnizarea de consultanţă şi servicii de transformare digitală prin intermediul platformei americane ServiceNow, a depăşit cifra de afaceri de un million de euro în 2023, înregistrând o creştere de 15% faţă de anul anterior, au transmis reprezentanţii companiei locale printr-un comunicat. Creşterea din 2023 a fost asigurată în principal prin proiecte şi servicii de consultanţă, derulate ca Partener Premier ServiceNow (dezvoltare, implementare, training şi suport pentru automatizarea de procese de business), în diferite domenii de activitate, de la industria auto, până la producţie şi sectorul tehnologic.

„Am preferat încă de la înfiinţare să avem o creştere organică găsind mereu un echilibru între cererea venită din partea clienţilor noştri şi investiţiile în resursele de care aveam nevoie, astfel încât să putem livra proiectele la timp şi în condiţiile bugetare promise. Suntem bucuroşi că am reuşit nu doar să menţinem acest echilibru, dar şi să construim o echipă şi o cultură organizaţională care sunt convins că ne va aduce multe satisfacţii în anii următori”, a spus Adrian Herdan, CEO Devhd – companie înfiinţată în 2016.

În cei şapte ani de operare pe piaţa din România, compania a finalizat peste 120 de proiecte şi a livrat mai mult de 40 de aplicaţii personalizate pentru clienţi enterprise din ţară şi din străinătate, toate bazate pe tehnologiile şi soluţiile de automatizare a proceselor ServiceNow. De asemenea, anul acesta, compania îşi propune să se concentreze pe livrarea de proiecte şi soluţii companiilor active în domenii precum producţie, industria auto, servicii financiare şi tehnologie, cu focus pe compliance & regulatory, dar şi pe digitalizarea proceselor cu ajutorul inteligenţei artificiale, arată sursa citată anterior.

Pentru 2024, compania preconizează o cifră de afaceri de 1,25 milioane euro ceea ce ar echivala cu o creştere de 25% comparativ cu 2023. Totodată, echipa urmează să depăşească 30 de specialişti la final de 2024, în prezent aceasta reunind 24 de colegi.

„Anul 2024 va fi anul soluţiilor de Inteligenţă Artificială, dar nu va fi vorba doar despre ChatGPT, ci despre sute de alte soluţii, mult mai avansate, care vor avea un impact de business major asupra a cel puţin trei industrii: servicii financiar-bancare şi asigurări, retail (inclusiv e-commerce), media şi telecomunicatii. Odată cu definivarea reglementărilor la nivel european, este posibil să vedem un avans important al IA în sectorul public, cu precădere în domeniile administraţiei publice şi al sănătăţii. Cu certitudine va fi un an interesant de care ne vom aminti cu toţii ca fiind anul de început al unei noi revoluţii tehnologice”, a adăugat Adrian Herdan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO