Business Hi-Tech

Diverta: vindem solutii antivirus de 100.000 de euro anul acesta

11.11.2008, 19:15 52

Diverta, divizia de retail a grupului RTC Holding, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, anticipeaza ca va comercializa produse software in valoare de aproximativ 200.000 de euro anul acesta, suma din care 50% vor fi generate din produse antivirus.

"In conditiile in care piata IT se apropie de stagnare, anul viitor ne asteptam la o crestere de maximum 15% a vanzarilor de software", a declarat Stefan Ontica, responsabil de departamentul de marketing IT din cadrul Diverta.
Compania grupului RTC a semnat ieri un parteneriat de distributie cu compania americana Symantec, producatorul solutiei Norton, fiind primul retailer care comercializeaza produsele Norton Antivirus 2009 si Norton Internet Security 2009. Pana in prezent acestea se vindeau exclusiv online.
"Am ales Diverta pentru ca au brand puternic pe piata din Romania", a precizat Henning Fires, director de vanzari pe segmentul consumer al Symantec Ungaria/Romania.
Diverta distribuie de doi ani solutiile companiei locale BitDefender si a relansat in urma cu cateva luni parteneriatul cu Eset (NOD32).
Ontica a mai precizat ca Diverta intentioneaza sa lanseze incepand cu anul viitor o oferta combinata laptop/antivirus, care ofera utilizatorilor reduceri de 50% pentru produsul de securitate. El nu a exclus posibilitatea de a distribui impreuna carti IT cu produse IT.
Diverta mai comercializeaza software pentru managementul documentelor, pentru grafica si editare video (inclusiv Adobe), precum si aplicatii Microsoft (Windows, Office).
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO