Business Hi-Tech

Divizia de cercetare din Cluj a Nokia va angaja inca 20 de programatori si ingineri

Divizia de cercetare din Cluj a Nokia va angaja inca 20 de programatori si ingineri

Valentin Deac, directorul centrului de cercetare si dezvoltare Nokia: In acest an vom angaja si tineri cu mai putina experienta in programare

04.04.2008, 20:56 63

Divizia de cercetare si dezvoltare a Nokia Romania, fosta Nokia Enterprise Solutions Romania, cu sediul in Cluj-Napoca, intentioneaza sa dezvolte software si pentru piata romaneasca.
"Avem aceasta strategie inca de anul trecut, insa in ultimele luni aceasta nu a fost neaparat o prioritate. Nokia a realizat pana acum o restructurare a domeniilor de activitate astfel incat sa ne transformam dintr-o companie de telefonie intr-una care sa includa si domeniile de internet si servicii. In prezent regandim intreaga strategie, iar in perioada urmatoare vom aborda si piata interna deoarece este extrem de interesanta", a declarat pentru ZF Transilvania Valentin Deac - director executiv al centrului de cercetare si dezvoltare Nokia Romania. El nu a furnizat alte detalii legate de aceste intentii.
Incepand din luna august a anului trecut operatiunile concernului finlandez pe piata locala au fost inglobate in Nokia Romania, ce include diviziile de cercetare si dezvoltare, de productie si de marketing si vanzari. Primele doua sunt localizate in Cluj, iar cea de-a treia in Bucuresti. Proiectele managementului centrului de cercetare si dezvoltare din Cluj pentru anul acesta mai prevad angajarea unui numar de cel putin 20 de persoane, in special programatori si ingineri de testare a produselor software. Anul trecut compania din Cluj a angajat, de asemenea, 20 de oameni pentru toate cele patru departamente ale diviziei.
"Anul trecut am angajat mai mult oameni cu experienta, insa anul acesta avem o strategie de angajare mixta, prin care luam in considerare atat oamenii cu experienta, cat si absolventi cu mai putina experienta, dar cu potential bun de crestere", a precizat Valentin Deac.
Acesta a mai spus ca nu crede ca vor exista dificultati in gasirea angajatilor de care e nevoie pentru centrul din Cluj. ?In general, pot spune ca avem in zona o piata a muncii competitiva. Oferim insa un pachet salarial competitiv, astfel ca pana acum nu au fost probleme. In plus, lucram cu universitatile din Cluj la proiecte comune, incercand sa atragem studentii si absolventii de valoare", a mai spus directorul executiv al centrului de dezvoltare din Cluj al Nokia Romania. Potrivit acestuia, solutiile dezvoltate de echipa din Cluj-Napoca sunt operationale in toata lumea, iar strategia este de crestere in continuare a numarului de angajati.
Departamentul de cercetare si dezvoltare din Romania a fost lansat in 2006 prin preluarea activelor companiei Intellisync. Nokia a achizitionat compania americana de IT Intellisync in februarie 2006, iar procesul de rebranding prin care Intellisync Romania a devenit Nokia Enterprise Solutions Romania a fost finalizat anul trecut. In acest moment, pentru centrul de cercetare si dezvoltare din Cluj-Napoca lucreaza 130 de oameni si, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor, fosta companie Nokia Enterprise Solutions a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de peste 3 mil. euro, in crestere cu 50% fata de 2005, cand acest indicator s-a cifrat la 2 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO