Business Hi-Tech

Ducarroz, Orange: Jumătate dintre clienţii noştri au smartphone

Julien Ducarroz

Julien Ducarroz

Autor: Adrian Seceleanu

05.08.2015, 00:07 707

Peste 50% din numărul de clienţi ai Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, au acum smartphone, iar cererea pentru acest tip de echipamente şi net mobil este în continuare ridicată, afirmă Julien Ducarroz, directorul comercial al companiei.

„Piaţa de tablete şi smartphone-uri va continua să crească în acest an. Astăzi peste jumatate din baza noastră de clienţi au smartphone. Încă avem potenţial de creştere. Chiar şi pe pieţe foarte saturate, mature ca Franţa şi Marea Britanie, unde aproape toată lumea are un smartphone, an de an sunt depăşite recordurile de vânzări pentru că se reînnoiesc telefoanele. Întrebarea dacă volumul total al pieţei locale va continua să crească are un răspuns clar, pot paria că va fi creştere, care va fi generată de două surse principale: oamenii care nu au un smartphone - care îşi cumpără unul şi cei care au unul, dar îl schimbă“, a spus Ducarroz.

Operatorii de telefonie mobilă sunt principala sursă de achiziţie a telefoanelor în România, cu o cotă de peste 60% din vânzările totale de terminale, conform estimărilor. Anual în România se vând peste 4 mil. telefoane. Orange avea 10,2 mil. clienţi la finele lunii iunie, dintre care peste 600.000 foloseau serviciile de date prin tehnologia 4G.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO