Business Hi-Tech

Endava angajează 100 de oameni în noul centru software din Iaşi

Endava angajează 100 de oameni în noul centru software din Iaşi

Valentin Metzger, director executiv la Endava România, spune că în următorii ani compania vrea să crească operaţiunile în România.

26.07.2010, 23:45 857

Compania Endava România, parte a grupului britanic Endava,specializată în furnizarea de servicii IT de business pentruaplicaţii financiare, telecomunicaţii, media şi IT, a anunţat că vadeschide în toamnă un nou centru software la Iaşi, unde vor fiangajaţi, până la finele anului viitor, aproximativ 100 de oameni.Endava a închiriat peste 1.200 mp de spaţii de birouri în centrulIaşiului, în complexul Palas, administrat de Iulius Group.
Printre clienţii Endava se numără IMG Worldwide, Cision, ITV, NYSEEuronext, UBS, Banca Transilvania, BancPost, AVIVA, Aegon Life, BRDFond de Pensii.
Compania mai deţine la Iaşi un sediu în care lucrează în prezent 50de oameni, două centre în Cluj-Napoca unde au fost angajaţi peste150 de ingineri software şi o divizie de consultanţă la Bucureşti,în total numărul angajaţilor Endava din România ajungând la peste220 de persoane. Potrivit oficialilor Endava, extindereaoperaţiunilor companiei în România este determinată în principal deiniţierea unor noi proiecte cu clienţi străini.
"În Iaşi vedem o zonă cu potenţial mare de dezvoltare, un centru ITimportant unde găsim profesionişti cu experienţă, un centruuniversitar, criterii pe care le urmărim în alegerea spaţiilornoastre din Europa de Est. Pentru următorii ani planificăm ocreştere accentuată a operaţiunilor noastre din România, careanticipăm că se va realiza în cea mai mare parte prin sediul dinIaşi", a declarat pentru ZF Transilvania Valentin Metzger, directorexecutiv la Endava România. Echipa Endava din Iaşi este formată înprincipal din programatori Java şi .NET, care lucrează în proiectede dezvoltare software pentru clienţi din Marea Britanie, dinsectorul financiar-bancar.
"Vrem să fim pregătiţi pentru extinderea activităţilor din Româniaşi din punct de vedere logistic, astfel încât să putem demara laIaşi proiecte de mari dimensiuni pentru clienţii noştri, de aceeaam ales un nou spaţiu cu o capacitate de până la 200 de oameni. Dintoamnă, toate activităţile noastre din Iaşi se vor desfăşura înnoul sediu şi estimăm că până la finele anului următor vom maiangaja aproximativ 100 de persoane pentru acest centru", a spusValentin Metzger.
Numărul de angajaţi Endava din România a crescut cu 25% în primajumătate a acestui an. Totodată, cifra de afaceri a companieiclujene din primul semestru a fost în creştere cu 37% faţă deaceeaşi perioadă a anului trecut.
Endava România a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de circa3,8 mil. euro, în creştere cu peste 22% faţă de anul precedent.Compania clujeană a obţinut în 2008 vânzări totale de aproximativ3,1 mil. euro (peste 11,29 mil. lei). În prezent operaţiunileEndava în România aduc 18% din cifra de afaceri a grupului, spunoficialii companiei.
Pentru clienţii din România, Endava dezvoltă soluţii softwarepentru fonduri de pensii şi companii de asigurări, aplicaţiisoftware pentru bănci, servicii de dezvoltare de portaluri onlineşi respectiv consultanţă în realizarea de sisteme IT cu finanţareprin fonduri europene.
Endava este o companie de servicii IT cu sediul central în Londra,având peste 600 de angajaţi în Marea Britanie, USA, România şiRepublica Moldova. Endava a realizat în ultimii trei ani, la nivelglobal, o creştere medie anuală de 79%, încheind anul financiar2008-2009 cu o cifră de afaceri de aproximativ
23,4 mil. euro. Endava România are sediul principal în Cluj-Napocaşi a fost înfiinţată în anul 2006 ca urmare a fuziunii prinabsorbţie cu firma clujeană Alfa Global Solutions, furnizor desoluţii IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO