Business Hi-Tech

Endava vrea ca in trei ani sa ajunga de la 25 la 100 de oameni la centrul din Bucuresti

Endava vrea ca in trei ani sa ajunga de la 25 la 100 de oameni la centrul din Bucuresti

Compania britanica estimeaza afaceri de 3,7 mil. euro in Romania

18.08.2009, 00:00 418

Compania Endava din Cluj-Napoca, parte a grupului britanic Endava, specializat in furnizarea de servicii IT de business pentru aplicatii financiare, telecomunicatii, media si tehnologia IT, a anuntat ca a realizat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de aproximativ 1,7 mil. euro, in crestere cu 40% fata de perioada similara din anul trecut. Conducerea companiei clujene estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 3,7 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 40% fata de anul trecut.

"Endava va continua sa faca angajari pentru centrele de dezvoltare si suport din Europa de Est. Consideram ca in actualul context economic furnizorii de servicii IT din Romania pot fructifica oportunitatile generate pe piata de tendinta marilor companii de a externaliza proiectele de dezvoltare software si suport tehnic cu scopul de a optimiza procesele si de a obtine reduceri de costuri", a declarat Marian V. Popa, managing director al Endava Europa de Est.

Pe fondul cresterii numarului de clienti din sectorul financiar-bancar, Endava a infiintat in luna iunie a acestui an o divizie de consultanta in Bucuresti. Compania intentioneaza ca anul viitor sa angajeze 25 de oameni pentru centrul din Capitala si estimeaza ca in urmatorii trei ani numarul angajatilor din Bucuresti ar putea depasi 100 de oameni.

"Endava a lansat recent un program intern de traininguri sub numele Endava University. Primul program implementat in cadrul Endava University, programul Management Training, a fost lansat luna trecuta si are drept scop pregatirea a peste 100 de manageri. Tinand cont de faptul ca in domeniul IT oamenii si competentele acestora fac diferenta, am initiat acest program pentru a-i ajuta pe managerii din echipele Endava sa-si dezvolte abilitatile de leadership, comunicare, people management", a spus Popa. Compania Endava detine sedii la Bucuresti, Iasi, si doua centre la Cluj, oficialii firmei anuntand pentru acest an extinderea activitatilor si pe pietele de IT din Targu-Mures, Craiova sau Galati.

Compania face parte din grupul britanic Endava, care mai detine in Romania un centru de coordonare regionala pentru Europa Centrala si de Est la Bucuresti si un centru de dezvoltare la Iasi. Grupul Endava are 500 de angajati si desfasoara operatiuni in Marea Britanie (Londra, Wallingford), Romania (Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi) si Moldova (Chisinau, Cahul). Prima companie din Romania, membra a grupului britanic este firma Endava din Cluj-Napoca, infiintata in anul 2006 ca urmare a fuziunii prin absorbtie cu firma clujeana Alfa Global Solutions, furnizor de solutii IT.

Grupul Endava a inregistrat anul trecut o crestere cu 11,5% a afacerilor, la 21 mil. euro, iar in Romania avansul a fost mai accelerat, respectiv 67%, la peste 3 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO