Business Hi-Tech

Europenii vor să cucerească piaţa telecom din SUA: Nokia şi T-Mobile au bătut palma, printr-un deal de 3,5 mld. dolari, pentru a trece la tehnologia 5G

Europenii vor să cucerească piaţa telecom din SUA:...

Autor: Răzvan Botea

31.07.2018, 12:11 151

T-Mobile SUA şi Nokia au făcut o înţelegere de 3,5 mld. dolari, în urma căreia compania finlandeză va furniza echipamente de reţea de generaţie 5G, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie de până acum care implică tehnologia 5G, relatează Reuters.

Tranzacţia evidenţiază faptul că se pun bazele pentru noua tehnologie de comunicare wireless. A treia cea mai mare companie de telefonie mobilă din SUA, T-Mobile, care în aprilie a fuzionat cu Sprint pentru a face faţă concurenţei reprezentată de giganţii Verizon şi AT&T, spune că înţelegerea cu Nokia va avea ca rezultat acoperirea 5G pe tot teritoriul ţării.

Contractul celor de la Nokia cu T-Mobile este unul esenţial, deoarece rezultatele companiei au fost afectate de cererea scăzută pentru echipamente de reţea 4G, iar investitorii au fost reticenţi pentru moment în ceea ce priveşte tehnologia 5G.

5Gpromite să ofere viteze superioare de navigare utilizatorilor de smartphone-uri, dar aplicaţiile cele mai importante ale tehnologiei ar putea fi în a face reţeaua mai potrivită şi mai sigură pentru dezvoltarea automatizării industriale, monitorizare medicală, maşini autonome, etc.

În acest moment industria de producţie de echipamente de reţea este condusă de trei giganţi: chinezii de la Huawei, Nokia şi suedezii de la Ericsson.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO